ARKIVNYHETER

E 6-utvidelse i Hedmark på anbud

Den røde linjen markerer strekningen som skal utvides til fire felt. Interesserte entreprenører må regne ferdig innen 7. september.
Den røde linjen markerer strekningen som skal utvides til fire felt. Interesserte entreprenører må regne ferdig innen 7. september. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
3. juli 2009 - 00:49

Strekningen ligger i Stange kommune og går mellom Labbdalen og Skaberud. Opprinnelig var det meningen at utvidelsen av hele den 14,5 km lange strekningen Labbdalen-Kolomoen skulle lyses ut som én entreprise, men uenighet om et to-planskryss på Skaberud førte til at den sørligste delen av strekningen ble skilt ut. Vegvesenet ønsket ikke at uenigheten skulle forsinke prosjektet.

Nå er reguleringsplanen vedtatt. Det blir et to-planskryss med ramper i alle retninger der E 6 møter en kommunal veg på Skaberud. En ca. 40 meter lang bru med to spenn skal føre den kommunale vegen over E 6. På hver side av brua blir det en rundkjøring.

Fire-feltsvegen blir 21 meter bred. 150 000 kbm løsmasser skal flyttes og 85 000 kbm fjell skal sprenges for å gi plass til utvidelsen. Vegvesenet tar sikte på anleggsstart i oktober i år og åpning i november neste år. De totale omkostningene for prosjektet vil trolig ligge rundt 130 millioner kroner.

På Labbdalen blir det ikke noe kryss. Grunnen til at fire-feltsvegen vil stoppe her inntil videre, er at fellestraséen for E 6 og Dovrebanen har sitt nordlige endepunkt på Labbdalen. Sørover mot Minnesund skal E 6 utvides til fire felt og Dovrebanen til to spor. Veg og jernbane vil i stor utstrekning gå i felles korridor helt utenom dagens traséer. Vegvesenet og Jernbaneverket samarbeider om prosjekteringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.