MASKINER & UTSTYR

Dynapac solgt til Fayat Group

Eierne av bl. a Bomag har kjøpt opp den svenske konkurrenten Dynapac.

Salget av Dynapac til Fayat, kan med tiden betyr mindre konkurranse innen valser og asfaltutleggere.
Salget av Dynapac til Fayat, kan med tiden betyr mindre konkurranse innen valser og asfaltutleggere.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. jan. 2017 - 14:38

I en pressemelding fra Fayat Group heter det at de er kommet til enighet med Atlas Copco om kjøp av deres veg- og asfaltprodukter, bedre kjent under merkenavnet Dynapac.

Dette skjer som et ledd i Fayats strategi med å styrke seg innenfor produkter rettet mot drift og vedlikehold av veger. Fra før har det franske konsernet kjente merkenavn som Bomag, Marini, Marini-Ermont og SAE, Secmair og Breining.

Nå er det store spørsmålet om Bomag og Dynapac, som har maskiner som valser, asfaltutleggere og fresere i direkte i konkurranse med hverandre, etterhvert vil bli intergrert under ett og samme merkenavn.  Men Ifølge eier og toppsjef for Fayat Group, Jean-Claude Fayat, skal Dynapac kjøres praralellt som en egen organisasjon innenfor konsernet sammen med de andre merkenavnene. Forøvrig ser Fayat for seg positive synergieffekter av oppkjøpet på flere områder.

I tillegg til å produsere veg- og kompakteringsmaskiner, har Fayat også flere store stålverk i Frankrike, og er i tillegg Frakrikes fjerde største entreprenørselskap.

Det familieeide konsernet har aktiviteter i 120 land, og totalt 19 500 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.