IT

Du får bedre mobil multimedieteknologi

BLIR MOBIL: Det er dette AMD er kjent for. Nå tar de å forbedrer grafikken også på mobiltelefonene.
BLIR MOBIL: Det er dette AMD er kjent for. Nå tar de å forbedrer grafikken også på mobiltelefonene.
Trond Heggelund
13. feb. 2008 - 15:03

BARCELONA: AMD meldte i dag at selskapet utvider sin produkt- og teknologiportefølje for applikasjoner til mobil-TV, 3D-spill og hi-fi-lyd for avansert underholdning på kommende mobiltelefoner og andre bærbare enheter.

Dette innebærer at AMD forsterker sin etablerte teknologi for håndholdte enheter med både de nye AMD Imageon-prosessorene og neste generasjons grafikkjerner for 3D- og vektorgrafikk (nå tilgjengelig for lisensiering).

Hensikten er at produktutviklerne skal kunne støtte både mobile applikasjoner som allerede er i utstrakt bruk, og den aller nyeste teknologien.

Lisensierer ut teknologien

AMD har lenge arbeidet for å levere grafikkløsninger av god kvalitet til forbrukerne, uansett hvor de måtte trenge det.

Selskapet har nå valgt å lisensiere sin immaterielle eiendom til leverandører av brikkesett for mobiltelefoner, og det siste året har de undertegnet flere lisensavtaler.

Nå kommer neste generasjon av AMDs grafikkjerner med den samme teknologien som brukes i stasjonære datamaskiner og spillkonsoller, som for eksempel Microsoft Xbox 360.

Ny løsning for vektorgrafikk

AMD Z180 OpenVG 1.x er den eneste grafikkjernen som støtter en ekte maskinvareakselerert løsning for vektorgrafikk, perfekt for avanserte brukergrensesnitt, navigeringssystemer og bærbare enheter som er optimert for animasjon og innhold i Flash-format.

AMD Z460 OpenGL ES 2.0 er en grafikkjerne som leverer fullt programmerbare skyggemodeller for realistisk 3D-grafikk, utviklet for å revolusjonere den mobile spilleopplevelsen.

Kommer i slutten av året

Den nye teknologien for bærbare enheter blir tilgjengelig for originalutstyrsprodusenter og lisensierte silisiumleverandører til testformål fra og med denne måneden.

Det forventes at funksjonene og finessene som disse nye produktene og teknologiene muliggjør, vil dukke opp på markedet for bærbare enheter i slutten av 2008 og begynnelsen av 2009.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.