INDUSTRI

Drikkevann får innovasjonspris

Sub Sea Water blir overrakt DnB NORs innovasjonspris. Fra venstre: Fridtjov Ruden, Ståle Johansen, Robert Abelsen, Hans Amundsen, Berit Kjøll (juryens leder) og Rune Bjerke (konsernsjef i DnB NOR)
Sub Sea Water blir overrakt DnB NORs innovasjonspris. Fra venstre: Fridtjov Ruden, Ståle Johansen, Robert Abelsen, Hans Amundsen, Berit Kjøll (juryens leder) og Rune Bjerke (konsernsjef i DnB NOR) Bilde: DNB NOR

DnB NORs innovasjonspris

DnB NORs innovasjonspris regnes som en av de fremste innovasjonsprisene i Norge og ble i går utdelt for sjette år på rad. Konkurransen premierer de beste ideene innenfor kunnskapsbasert næringsutvikling og skal stimulere til nyskaping i norsk næringsliv og bidra til å synliggjøre gode ideer. Konkurransen ble i år gjennomført ved at det ble kåret en vinner av 300.000 kroner i hver av fem kategorier. Hver av disse vinnerne gikk videre til den nasjonale finalen.

Kilde: DNB NOR

Østfoldselskapet Sub Sea Water får 1 million kroner for sin innovasjon.

Selskapet har utviklet ny teknologi som gjør det mulig å påvise og utnytte store undersjøiske ferskvannsreservoarer til vannforsyning.

Best av fem

Seb Sea Water var en av totalt fem finalister og kvalifiserte seg da firmaet vant kategorien "bærekraft" og 300.000 kroner tidligere i høst, opplyser DNB NOR i en pressemelding.

Internasjonalt potensial

Ifølge juryens uttalelse, har Sub Sea Water "tatt tak i en samfunnsutfordring som stadig blir mer aktuell, og ideen har et stort internasjonalt potensial. Juryen har lagt vekt på at ideen ikke bare har et bedriftsøkonomisk potensial, men også kan gi store samfunnsmessige gevinster."

– Utviklingen av ideen krever spisskompetanse fra flere ulike fagområder og utnytter eksisterende kunnskap på en nyskapende måte. Det er derfor ikke tvil om at dette representerer kunnskapsbasert næringsutvikling på et høyt nivå, sa juryleder Berit Kjøll under prisutdelingen.Delvinner

DnB NORs Innovasjonspris har dermed gitt Sub Sea Water AS totalt 1,3 millioner kroner til videreutvikling. I tillegg vil de få muligheten til å teste ut konseptet i DnB NORs idélaboratorium.

Drahjelp

Fridtjov Ruden i Sub Sea Water mottok prisen på vegne av selskapet:

– Jeg er takknemlig overfor DnB NOR, som har dratt oss gjennom en prosess som er ganske enestående. Jeg har reist og sett mye, men dette er et øyeblikk uten sidestykke. Jeg sier dette i ydmykhet, for konkurransen var knallhard. Dette kan ikke ha vært noen en lett oppgave for juryen.

Jury

I tillegg til juryleder Berit Kjøll, besto juryen av Gunnar Flikke (strategisk rådgiver i Adresseavisen), Rune Bjerke (konsernsjef i DnB NOR), Unni Steinsmo (konsernsjef i SINTEF), Finn Bergesen jr. (administrerende direktør i NHO), Siv Jensen (formann i FrP), Svein Aaser (executive director) og Shahzad Rana (IT-gründer).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.