NYHETER

Driftskontrakter utlyst for Drammen, Rjukan og Indre Nordmøre

Vegvesenet har lyst ut tre nye driftskontrakter, alle med 15. januar som anbudsfrist. De aktuelle områdene er Drammen og Rjukan i Region sør og Indre Nordmøre i Region midt.

Øvre Sund bru i Drammen er en del av fylkesveg 282. De som vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av området som denne fylkesvegen inngår i, må gi anbud innen 15. januar. (Foto: Anders Haakonsen)
Øvre Sund bru i Drammen er en del av fylkesveg 282. De som vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av området som denne fylkesvegen inngår i, må gi anbud innen 15. januar. (Foto: Anders Haakonsen)
18. nov. 2014 - 09:43

Området Drammen omfatter Hurum kommune, praktisk talt helt Røyken kommune, det meste av Lier og en god del av Nedre Eiker. For selve Drammen har Vegvesenet inngått en avtale om at kommunen skal ta vedlikeholdet av en del fylkesveger.

Området omfatter 82,6 km riksveg, 241,8 km fylkesveg, 50,3 km gang/sykkelveg og en halv kilometer privat veg/kommunal veg.

Mesta har driftskontrakten i Drammen fram til 31. august neste år.

Rjukan omfatter hele Tinn kommune, deler av Notodden og Vinje og en liten del av Hjartdal kommune. Her er det Opedal Drift som har driftskontrakten inntil videre.

I området Rjukan er det ingen riksveger. Den som får kontrakten, får ansvar for 270,2 km fylkesveg og 2,8 km gang/sykkelveg.

Indre Nordmøre består av Sunndal kommune og deler av Nesset, Oppdal og Tingvoll. Her er det 110,4 km riksveg, 118,5 km fylkesveg og 26,7 km gang/sykkelveg. I dette området har Svevia driftskontrakten.

I områdene Drammen og Rjukan skal den nye driftskontrakten gjelde fra 1. september 2015 til 31. august 2020. I Indre Nordmøre gjelder kontrakten helt til 31. august 2023. Årsaken til det er at Vegvesenet vurderer å slå området sammen med et annet område. Ved å la kontrakten gjelde i 8 år står man friere til å velge den løsningen som passer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.