Driftskontrakter i Buskerud og Vest-Agder er utlyst

24. januar går fristen ut for å gi anbud på to driftskontrakter i Buskerud. To uker senere går neste frist ut. Den gjelder området Flekkefjord i Vest-Agder.

Dette er fylkesveg 35 gjennom Hønefoss, kommunesentret i Ringerike. De som vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av denne vegen, må gi anbud innen 24. januar.
Dette er fylkesveg 35 gjennom Hønefoss, kommunesentret i Ringerike. De som vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av denne vegen, må gi anbud innen 24. januar. Google
28. nov. 2017 - 01:29

Kontraktene i Buskerud gjelder områdene Ringerike og Numedal. Fram til 31. august neste år har NCC Roads driftsansvar i begge disse områdene.

Ringerike-kontrakten har tradisjonell varighet - fem år med opsjon på et års forlengelse. Den omfatter kommunene Hole, Modum, Krødsherad, Ringerike og Sigdal og deler av Jevnaker, Lier og Øvre Eiker.

I området er det 189,2 km riksveg, 530,5 km fylkesveg og 61,2 km g/s-veg.
Den forrige kontrakten, som ble underskrevet i 2013, hadde en verdi på 286,7 millioner kroner.

Fra 5 til 8 år i Numedal

Driftskontrakten for området Numedal var på 113,2 millioner kroner. Den nye kontrakten blir vesentlig høyere. Den forrige gjelder i 5 år, den neste i 8 år. Bortsett fra varigheten blir ikke den nye driftskontrakten vesentlig forskjellig fra de tradisjonelle, men vegvesenet stiller høyere krav til hvor stor del av utstyret som skal eies og drives av hovedentreprenøren, og til utslippene fra lastebiler og anleggsmaskiner.

Området omfatter veger i kommunene Flesberg, Hol, Modum, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Øvre Eiker. Her er det 412,8 km fylkesveg og 15,7 km g/s-veg.

Den nye kontrakten skal gjelde til 31. august 2026 med opsjon for Vegvesenet på et års forlengelse.

Fra timelønn til kilometerlønn

Området Flekkefjord omfatter byen det er oppkalt etter i tillegg til Farsund. Dessuten inngår deler av kommunene Hægebostad, Kvinesdal, Lindesnes og Lyngdal.

Innenfor området er det 19,5 km riksveg, 594,6 km fylkesveg og 23,8 km g/s-veg.
Fram til 31. august neste år er det Risa som har driftskontrakten, som har en verdi på 155 millioner kroner.

Den nye kontrakten skal gjelde i 5 år. Kontrakten som skal gjelde når de 5 årene har gått, kan få lengre varighet. Vegvesenet vurderer å slå sammen området Flekkefjord med naboområdet Mandal samtidig som man forlenger kontraktsperioden til 8 år. Kontrakten for Mandal går ut i 2022. Hvis Vegvesenet gjør bruk av opsjonen, vil de to nabokontraktene utløpe samtidig.

Den nye kontrakten for Flekkefjord blir ikke helt lik den gamle. Inntil videre får entreprenøren timebetalt for brøyting. Når den neste kontrakten begynner å gjelde, får entreprenøren betalt pr. km.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.