NYHETER

Driftskontrakten for Oslo utlyst på nytt

Etter at TF Anlegg gikk konkurs i høst, har Mesta overtatt ansvaret for riksvegene i Oslo fram til 31. august 2016. Nå er driftskontrakten for de fem neste årene lyst ut på nytt. Anbudsfristen går ut 4. februar.

Dette er E6 på Helsfyr i Oslo. De som synes det virker fristende å ha ansvar for drift og vedlikehold av denne vegen, må gi anbud innen 4. februar. (Foto: Anders Haakonsen)
Dette er E6 på Helsfyr i Oslo. De som synes det virker fristende å ha ansvar for drift og vedlikehold av denne vegen, må gi anbud innen 4. februar. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
18. des. 2015 - 11:08

Driftskontrakten til TF Anlegg skulle gjelde fra 1. september 2014 til 31. augst 2019. Slik gikk det ikke. 23. september måtte selskapet kaste inn håndkleet.

I slike situasjoner gir lovverket åpning for en forenklet anskaffelsesprosedyre. Bare de som deltok i den opprinnelige anbudskonkurransen kunne gi anbud. Den gangen meldte fire entreprenører sin interesse. Et av anbudene ble avvist. Dermed var det bare to entreprenører igjen etter konkursen - Mesta og Vaktmesterkompaniet.

De to fikk kortere tid å regne på enn vanlig, og kortere frist for å komme i gang etter at kontrakten var signert. Allerede 20. oktober var Mesta klar til innsats.

Kontrakten til TF Anlegg, som nå er opphevet, var på 298 millioner kroner. Oppdraget som nå er utlyst omfatter drift og vedlikehold av 190,5 km riksveg. Alle dagstrekninger på riksvegene i Oslo inngår i kontrakten. Tunneler er ikke med.

Kontrakten omfatter også 77,6 km gang/sykkelveg langs riksveg og 9,6 km kommunale gang/sykkelveger.

Det er en spesiell årsak til at Vegvesenet har ansvaret for noen kommunale gang/sykkelveger.

- Oslo kommune har ikke de samme retningslinjer for vedlikehold som vi har, sier Eirin Torgersen, som er prosjektleder for drift i Oslo i Statens vegvesen.

- Den viktigste forskjellen er at vi salter gang/sykkelvegene. Det gjør ikke kommunen. De som sykler om vinteren langs riksveger må av og til inn på noen kommunale veger fordi gang/sykkelvegene langs riksvegene ikke er sammenhengende. Disse kommunale vegene tar vi ansvar for, for slik at syklistene ikke skal oppleve variasjoner i standarden, sier Torgersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.