OLJE OG GASS

Dramatisk for Aker-selskap

8. mai 2008 - 10:32

Aker-konsernet får svi blant annet for kosntadsoverskrivdelser på bygging av et flytende produksjonsskip.Konsernsjef Svein Olsen i Aker Floating Productions går av med umiddelbar virkning i forbindelse med nye kostnadsoverskridelser for ombygging av selskapets første oljeproduksjonsskip.

Karl Erik Kjelstad er konstituert som administrerende direktør.

Investeringer

Store investeringer gir Aker ASA et svakt resultat i første kvartal i år.

Aker-konsernet fikk et resultat på 211 millioner kroner før skatt i første kvartal, mot 3.429 millioner kroner i samme periode i fjor.

Sluttfase

Årsaken til den kraftige nedgangen er at konsernet er i ferd med å sluttføre flere store investeringsprosjekter.

– I de kommende 12-18 månedene skal flere av de nye Aker-selskapene passere viktige milepæler. Store investeringsprosjekter skal sluttføres hvoretter selskapene går inn i en fase med ordinære operasjoner og positiv kontantstrøm fra drift, heter det i kvartalsrapporten.

Driftsresultatet er svekket fra 20 millioner kroner i første kvartal i fjor til -204 millioner kroner i år. Samtidig har investeringene økt kraftig.

Verdier

Ved utgangen av første kvartal i år var bokført verdi av borerigger, produksjonsskip, produkttankskip og andre varige driftsmidler 14,6 milliarder kroner. Det er en økning på hele 9,8 milliarder kroner fra samme tid i fjor.

Akers konsernregnskap omfatter Aker Drilling, Aker Floating Production, Aker Exploration, Aker American Shipping, Aker Philadelphia Shipyard, Aker BioMarine og Aker Seafoods.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.