INDUSTRI

DN: Oceanwood kjøper Norske Skog

Tømmer som kommer til Norske Skog Saugbrugs i Halden. Flis t.h.  Bildet er tatt  i forbindelse med offisiell åpning av biogassanlegg våren 2017.
Tømmer som kommer til Norske Skog Saugbrugs i Halden. Flis t.h. Bildet er tatt i forbindelse med offisiell åpning av biogassanlegg våren 2017. Ruud, Vidar
4. mai 2018 - 07:54
Investeringsselskapet Oceanwood kjøper Norske Skog, ifølge Dagens Næringsliv.
 
Det britiske hedgefondet har inngått en aksjekjøpsavtale for kjøp av samtlige aksjer i Norske Skog.
 
Det skal ifølge bety videre drift ved de sju fabrikkene, ifølge NRK.
 

Avklaringen om hvem som blir ny eier av de sju fabrikkene til Norske Skog har latt vente på seg.

Før påske meldte flere medier at Oceanwood, som tidligere samarbeidet med Kjell Inge Røkke og Aker, hadde vunnet budrunden. Selgerne av fabrikken kunne imidlertid ikke bekrefte det.

Fredag morgen la Norske Skog selv ut en pressemelding på sine hjemmesider om at Oceanwood har kjøpt ut de andre aksjeeierne for en nettosum av 235 millioner euro.

Styreleder i Norske Skog, Sven Ombudstvedt, sier i en pressemelding at salget er en av de viktigste milepælene for Norske Skog-konsernet de siste årene.

– Med dette avslutter vi nesten to års anstrengelser med å finne konsernets kapitalstruktur, sier styreformann Sven Ombudstvedt i pressemeldingen.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av at Oceanwood får relevante konkurranserettslige- og andre regulatoriske godkjennelser i berørte land, inkludert Australia og New Zealand.

Denne prosessen antas å ta mellom fire og seks måneder, skriver Dagens Næringsliv , som omtalte nyheten først.

Styret i Norske Skog ga i desember i fjor opp forsøket på å redde konsernet og begjærte konkursbehandling i skifteretten. Selskapet hadde da en gjeld på drøyt 9,2 milliarder kroner og bokførte verdier på nær 2,9 milliarder kroner. I ettertid meldte flere interessenter seg, men det var slutt Oceanwood som trakk det lengste strået i prosessen med å overta selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.