T2

Din neste musikkavspiller

TEST: 4 gode nettverkspillere.

NETTVERKSPILLERE: Vi har testet fire nettverkspillere med ulike kvaliteter.
NETTVERKSPILLERE: Vi har testet fire nettverkspillere med ulike kvaliteter. Bilde: WATT
Håvard Holmedal
20. mai 2012 - 08:41

Vi tester her nettverkspillere som er laget kun for streaming av lyd, og som også er bygget for å passe inn i stereoracket som en hvilken som helst vanlig CD-spiller – som den jo også erstatter for mange.

Knotete oppsett

Vi har litt forskjellige erfaringer med oppsettet til disse spillerne, og det går fra litt småknoting og litt langsom inntasting av passord og slikt, til noe som nærmer seg et mareritt hvor man merker at adrenalinet nærmer seg faretruende kokepunket.

Spillerne fungerer etter hvert, men det er viktig å huske at de ikke spiller absolutt alt av musikkformater, og at de i enkelte tilfeller - og særlig hvis du vil bruke en PC som utgangspunkt - vil komme borti noen utfordringer hvor spilleren rett og slett ikke finner serveren din. Husk å aktivere upnp (universal plug and play).

Men: Samtlige av de spillerne vi har forsøkt oss med fungerer minst like godt med filer fra en server som CD-spillere i tilsvarende prisklasser med en sølvdisk i skuffen, eller spiller av musikk via USB-inngangen.

Les også: Disse får maks lyd ut av din iPhone

Rundens deltakere

Pioneer, Marantz, Cambridge og Denon er plukket ut til denne testen.

Pioneer-modellen er kåret til testens vinner, men riktig valg for deg avhenger av hvilke kriterier du prioriterer. Les derfor testene for å se fordeler og ulemper med hver modell.

Fortvil ikke hvis du ikke finner din eventuelle innkjøpskandidat på listen. Vi kommer til å følge dette markedet tett, og levere tester av flere modeller etter hvert.

Her kan du lese tester av de ulike modellene:

TEST: Marantz NA 7004

TEST: Pioneer N-50

TEST: Denon DNP-720AE

TEST: NAD C 446 Digital Media Tuner

NETTVERKSPILLERE: Vi har testet fire nettverkspillere med ulike kvaliteter.
NETTVERKSPILLERE: Vi har testet fire nettverkspillere med ulike kvaliteter. WATT
 

Samlet konklusjon

Vurderingen av utstyrspakkene gjøres kanskje på en annen måte av leserne enn oss, likevel føler vi at disse enhetene er noe mer enn bare en gjengiver av lyd, og at de medfølgende mulighetene må regnes inn når vi teller sammen de endelige poengene.

Selv om vi kun går etter lyden, blir det likevel ikke så store forskjeller på hvordan vi vurderer forholdet mellom spillerne. Nad som veldig ofte ligger helt på toppen når det gjelder lydkvalitet, må i denne testen finne seg i å få seriøs konkurranse fra Pioneer sin N-50. Er du kun ute etter lyden er det derfor omtrent likegyldig hva du kjøper av disse to. De spiller litt forskjellig, og har litt forskjellig klangkarakter. Likevel virker det helt feil å si at den ene spiller veldig mye bedre enn den andre. Marantz og Denon leverer ingen egentlige overraskelser. De låter fint nok, men denne gangen er Marantz sin gjengivelse en halv klasse over Denon.

Når vi så regner sammen alle poengene for både lydkvalitet, utstyr, brukervennlighet (eller mangelen på….) står Pioneer på toppen av pallen, men med Marantz og NAD kun et lite hestehode bak.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Vi tester svære flatskjermer  

Hvilken ultrabook skal jeg velge?

TEST: Hjemmekino for én

TEST: Nye Apple TV  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.