KRAFT

– Dette vanner ut fornybarsatsingen

BILDETEKST: Henrik Glette, Småkraftforeninga
BILDETEKST: Henrik Glette, Småkraftforeninga Bilde: Mona Sprenger
Jannicke Nilsen
20. sep. 2011 - 10:24

– Fjoråret var bra, men det er ingen grunn for NVE til å hvile på laurbærene. Men hundre behandlede saker i året vil aldri ta inn et etterslep på 600 søknader, og stadig tilstrømning av nye saker, sier daglig leder Henrik Glette i Småkraftforeningen.

Opplysningene om at NVE ikke vil komme i nærheten av dette nivået i 2011, er sterkt urovekkende, mener han.

Les saken:

Må rekke 2020

Småkraftverk som vil kvalifisere seg for elsertifikatmarkedet, må få konsesjon senest 2017 og levere strøm til nettet i 2020, for å bli en del av markedet.

– Uten politisk vilje til å gjøre noe med konsesjonsbehandlingstiden, vil fornybarsatsingen bli utvannet med disse forsinkelsene, mener Glette.Favoriserer de som har

– Et småkraftanlegg trenger i beste fall 5-6 års saksbehandlingstid, ett år på bestilling av turbin og utstyr, samt ett års byggetid. Enhver som nå ser at rammevilkårene for småkraft er i ferd med å falle på plass, vil ikke være på kraftnettet før inngangen til det grønne sertifikatmarkedet er lukket, sier Glette.

Forsinkelsene vil favorisere aktørene som allerede har søkt og fått konsesjon, men som har ventet med utbygging til lønnsomheten i prosjektet er bedre.

– Det var ikke det som var intensjonen med grønne sertifikater, mener Glette.

Tidligere konsesjonsdirektør Bjørn Wold: – Politikerne har skylden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.