IT

Dette nettverkskortet forsyner hele The Gathering

I år er det Huawei som får hovedrollen som motorvei inn og ut av The Gathering. Og de dobler ytelsen.

KJAPT NOK: Det er ikke rare kortet som skal til for å forsyne The Gathering med 200 Gbit/s. Det klarer dette nettverkskortet fra Huawei på bare to av 80 mulige bølgelengder.
KJAPT NOK: Det er ikke rare kortet som skal til for å forsyne The Gathering med 200 Gbit/s. Det klarer dette nettverkskortet fra Huawei på bare to av 80 mulige bølgelengder. Bilde: Huawei
23. mars 2012 - 12:28

Kinesiske Huawei har fått en dominerende rolle i de norske mobilnettverkene. Selskapet har vokst fra ingenting til 250 ansatte her i landet på får år.

Nå vil de gi norske dataentusiaster en smak av sine teknologikunster på bredbåndssiden. Det skal de gjøre i påsken, hvor de vil forære datatrafikken inn og ut av Vikingskipet på Hamar til de 6000 menneskene som tilbringer ferien på sin egen måte på The Gathering (TG).

Les også: Han tar ansvar for det norske mobilnettet

Ny rekord

Mens linjen inn og ut fra TG i fjor var på 100 Gbit/s - med Cisco som 'motorveileverandør' - vil Huawei doble i år.

I samarbeid med Altibox, som er TGs partner, setter de opp en ruter på Hamar og en i Oslo, hvor tilkoblingen til internett skjer.

Det er 180 kilometer mellom ruterne – og det trengs to optiske forsterkere underveis.

– Vi bruker en teknologi kalt DWDM - Dense wavelength division multiplexing som gjør at vi kan overføre all denne kapasiteten med et nettverkskort. Det gjør vi på to bølgelengder av i alt 80 mulige. Om ikke lenge kommer vi med utstyr som kan overføre 400 Gbit/s på hver av bølgelengdene, så det veldig mye å gå på i årene fremover. Linjekortet vi bruker på TG, er et 200 Gbit/s linjekort til Huaweis kjernerutere, vant Broadband Innovation of the Year på Broadband World Forum i fjor, så vi stiller med det ypperste vi har av teknologi i Vikingskipet, sier sjef for nettverksprodukter i Huawei, He Yifeng.

Les også: Hackere angriper The Gathering

Hjelper til med sikkerhet

I tillegg til å stå for datatrafikken inn og ut jobber Huawei nå sammen med sine eksperter i Kina for å se om de kan bidra med noe i forbindelse med DDOS-angrepet TG er utsatt for.

– Både vi og Altibox har fokusert på sikkerhet siden samarbeidet med TG begynte og vi er ganske sikre på at NE5000E-ruteren vil overleve et DDoS-angrep, sier salgsdirektør i Huawei, Thor Reitan.

Kinesiske Huawei vil kapre Vesten: Kjenner du logoen til høyre?

1200003218.jpgLes også:

Huawei tror på kjempevekst

Kina kaprer Telenor-topp

Den Røde Fare 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.