INDUSTRI

Dette er verdens beste klimaby

Oslo var i finalen.

 Det er ikke røyk, men ren vanndamp som strømmer ut av et avløp i et havnestrøk i Vancouver. Den canadiske storbyen er kåret til verdens beste klimaby i 2013 og hedres for sin offensive og helhetlige strategi i kampen for et bedre klima, ble det kunngjort tirsdag.
Det er ikke røyk, men ren vanndamp som strømmer ut av et avløp i et havnestrøk i Vancouver. Den canadiske storbyen er kåret til verdens beste klimaby i 2013 og hedres for sin offensive og helhetlige strategi i kampen for et bedre klima, ble det kunngjort tirsdag. Bilde: Reuters/NTB scanpix
19. mars 2013 - 15:46

Den canadiske byen Vancouver er kåret til verdens beste klimaby. Oslo var blant de fem finalistene som ikke nådde opp i kampen om tittelen Earth Hour Capital 2013.

Enstemmig

Uppsala i Sverige, Forli i Italia, New Delhi i India og San Francisco i USA kom også til finalen, som ble avgjort tirsdag.

Juryen var enstemmig i sitt valg av Vancouver, heter det i enpressemelding fra Verdens naturfond WWF.

– Juryen hedrer Vancouver for dens ambisjoner om å bli verdensleder innen klimasmart byutvikling. Byen har en helhetlig overordnet strategi, som imponerer spesielt på områder som kollektivtrafikk og energi, går det fram av pressemeldingen.

Grønne arbeidsplasser

– Blant målsettingene er at innen 2020 skal alle nye bygninger i byen være karbonnøytrale. Innbyggerne skal foreta over halvparten av sine reiser til fots, på sykkel eller med kollektive transportmidler, og antallet «grønne» arbeidsplasser skal fordobles, heter det videre.

Til sammen deltok 66 byer verden over i kampen om å bli utpekt til beste klimaby. Disse byene ble bedt om å legge fram planer for klimatiltak og opplysninger om i hvilken grad planene er satt ut i livet.

Les også:

Vil ha ettbarnsfamilier for å redde klimaet

Sjekk forurensningen over Beijing

Teknologene kan bli de nye værgudene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.