KARRIERE

Det siste året har arbeidsledigheten for ingeniører sunket med 24 prosent

Stabil, lav ledighet.

Ledigheten for ingeniør- og IKT-fag har sunket med 24 prosent det siste året. Den ser nå ut til å ha stabilisert seg på et lavt nivå.
Ledigheten for ingeniør- og IKT-fag har sunket med 24 prosent det siste året. Den ser nå ut til å ha stabilisert seg på et lavt nivå. Illustrasjon: Ina Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
20. des. 2019 - 11:00

Arbeidsledigheten for ingeniør- og IKT-fag økte litt i desember, men ligger fremdeles på et svært lavt nivå.

De siste tallene fra Nav viser at det nå er 2969 ledige ingeniører registrert hos dem.

Det siste året har antall ledige sunket med en fjerdedel, med 949 færre uten jobb nå enn desember for ett år siden. Det er den største prosentvise nedgangen av alle yrkesgrupper.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Stabilt, lavt nivå

Arbeidsledigheten for ingeniør- og IKT-fag er fremdeles nede på 1 prosent av arbeidsstyrken. For ett år siden lå den på 1,4 prosent.

Ledigheten har det siste halvåret stabilisert seg et stykke under nivået fra begynnelsen av 2014 – altså før ledigheten begynte å stige på grunn av oljekrisen.  

Fra sommeren 2014 begynte ledigheten for ingeniører å stige, frem til januar 2017. Siden har kurven i stor grad pekt nedover. Det er nå nesten 6000 færre ledige enn på toppnivået, som innebærer at ledigheten har sunket med to tredeler på tre år.  

Ledigheten for alle yrkesgrupper sett under ett er på 2,3 prosent.

Det ble utlyst mange nye ingeniørstillinger den siste måneden. Innen ingeniør- og IKT-fag kom det 2500 nye stillinger.

– Om du starter her fordi det er kult å fly, og du ellers helst vil gå i fjellet eller feste, kan det nok fort bli tungt, sier John Daniel Castagna. Du bør være glad i både matte, fysikk, elektronikk, programmering og droner for å komme i mål på droneingeniørutdanningen, mener han.
Les også

Her utdannes landets eneste droneingeniører

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.