MOTOR

Det offentlige er elbil-sinker

Det offentlige eier svært få elbiler. 90 prosent av den offentlige bilparken kunne vært elbiler, mener Grønn Bil.
Det offentlige eier svært få elbiler. 90 prosent av den offentlige bilparken kunne vært elbiler, mener Grønn Bil. Bilde: Per Erlien Dalløkken
12. mai 2010 - 14:29

Det er prosjektet Grønn Bil som har kommet til dette resultat gjennom en studie som viser at 90 prosent av den offentlige bilparken i Norge kjører under 10 mil per dag, godt innenfor rekkevidden til dagens elbiler.

Elbilprosjekt

Grønn Bil er et prosjekt som jobber for at vi skal ha 200.000 elbiler og ladbare hybridbiler på norske veier i 2020. Dette målet er et viktig skritt på veien mot nullutslipp fra veitransporten.

Energi Norge, Transnova, Kommunenes Sentralforbund og ZERO står bak prosjektet.

– Tall fra Norstart viser at det offentlige ikke eier mer enn 66 elbiler. Det er et stort potensial for elbiler i den offentlige bilflåten. Knapt noe av dette er hentet ut, sier Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn Bil.

To prosent

Av de 2.850 elbilene i Norge, eies 98 prosent av privatpersoner og bedrifter mens kun 2 prosent eies av det offentlige.

Trondheim kommune har 26 elbiler av en total flåte på i underkant av 500 biler, og opererer dermed Norges største elbilflåte. Ingen andre offentlige virksomheter er, ifølge Grønn Bil, i nærheten av dette tallet.

For å bidra til å øke antallet elbiler hos offentlige og private virksomheter, har Grønn Bil utviklet en innkjøpsveileder. Veilederen er tilgjengelig på gronnbil.no, og består av en enkel, trestegs prosess inkludert innkjøpskriterier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.