Det kan ta tid før Møre og Romsdal får svar på søknaden om 40 års bompengeinnkreving for Nordøyvegen

Stortinget må avgjøre.

Kjell Herskedal
11. okt. 2018 - 09:34

Samferdselsminister Jon Georg Dale opplyser til Romsdals Budstikke at det er usikkerhet knyttet til rentenivået så langt fram som 40 år som skaper hodebry.

Går rentene opp, kan det bety at bompengeselskapet ikke klarer å betjene lånene innenfor tidsfristen.

Stortingsmelding

En lengre bompengeperiode kan være helt avgjørende for om Møre og Romsdal fylkeskommune klarer å sy sammen finansieringen for Nordøyvegen, som ser ut til å få en prislapp på tett oppunder 5 milliarder kroner.

  <i>Foto:  Møre og Romsdal fylkeskommune</i>
  Foto:  Møre og Romsdal fylkeskommune

– Jeg har forstått det slik at hvis departementet sier ja til 40 års bompengeperiode, må det lages en stortingsmelding og en proposisjon som sendes til Stortinget. Og det er Stortinget som må godkjenne bompengefinansieringen. Tiden er trolig for knapp til at Stortinget rekker det før jul, sier fylkesordfører Jon Aasen til avisen.

Vente til våren

Dermed kan det ligge an til at fylkeskommunen må avvente til våren før fylkestinget kan si et endelig ja eller nei til om arbeidet med Nordøyvegen skal fortsette.

Fire tunnelpåhugg med vegframføring til disse er allerede gjort ferdig.

Det er planlagt et møte mellom fylkeskommunen og Samferdselsdepartementet om Nordøyvegen i november. Før den tid kan det bli regjeringsskifte. Hvordan et regjeringsskifte slår ut for Nordøyvegen er et åpent spørsmål.

LES OGSÅ: Frp vil godta bompenger i hele 40 år for å berge Nordøyvegen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.