KLIMA

Det grønne skiftet har fått seg en real vitamininnsprøytning

Utfordringene er store, samtidig er det slik at når målet er klart og man opplever oppsving i etterspørsel og priser, gjør det også noe med tilbudssiden.

Regjeringen, her representert ved næringsminister Jan Christian Vestre, har igjen åpnet for mulighetene til å utvikle vindkraft på land. Vi har noen av Europas beste vindressurser, men selv om disse ressursene ikke forsvinner av å vente, risikerer vi at våre naboland finner andre løsninger på sin energiforsyning og at industrien plasserer seg andre steder enn hos oss, skriver spaltist Kim Allgot. Han etterlyser høyere fart i omstillingen.
Regjeringen, her representert ved næringsminister Jan Christian Vestre, har igjen åpnet for mulighetene til å utvikle vindkraft på land. Vi har noen av Europas beste vindressurser, men selv om disse ressursene ikke forsvinner av å vente, risikerer vi at våre naboland finner andre løsninger på sin energiforsyning og at industrien plasserer seg andre steder enn hos oss, skriver spaltist Kim Allgot. Han etterlyser høyere fart i omstillingen. Foto: Lise Åserud/NTB
Gi bort artikkelen
Kommenter
Kim AllgotKim AllgotSpaltist
27. mai 2022 - 13:00
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.