KARRIERE

Det går mot søkerrekord hos Forsvaret

Forsvaret har foreløpige søkertall før fristen går ut 15. april.

Soldater fra Telemark bataljon trener med Nano dronen Black hornet som brukes til oppklaring.
Soldater fra Telemark bataljon trener med Nano dronen Black hornet som brukes til oppklaring. Frederik Ringnes/Forsvaret
14. apr. 2021 - 16:06

Det går mot søkerrekord for Forsvarets utdanningstilbud. Foreløpige søkertall viser at samtlige lederutdanninger ligger an til å sette ny søkerrekord.

– Lederutdanningene på bachelornivå, altså krigsskolen og lignende, hadde 859 søkere ved utgangen av mars i fjor. På samme tid i år er tallet på 1.249 søkere. Så det er vesentlig høyere, sier prosjektleder for rekruttering Truls Rakfjord ved Forsvarets mediesenter til NTB.

– På ingeniørutdanning så ligger søknadstallet på samme nivå som i fjor, legger han til.

Forsvarssjef, general Eirik Kristoffersen er helt enig med sin svenske kollega, øverstkommanderende Mikael Bydén, som nylig ba alle svensker være forberedt på krig.
Les også

Forsvarssjefen: – Vi har dårlig tid

– Utdanning og jobb i Forsvaret er attraktivt

Det gjøres fortløpende endringer på utdanningene i Forsvaret. Søkertallene har vært stabilt høye i mange år, men Forsvaret ønsker flere søkere, spesielt til ingeniørfag.

– Så langt ser tallene gode ut, på noen linjer ligger det an til nesten en fordobling fra i fjor. Det viser at utdanning og jobb i Forsvaret er attraktivt, sier generalmajor Henning-A. Frantzen, rektor og sjef for Forsvarets høgskole.

Studietilbud i vekst

Interessen har også vært stor for en annen type utdanning Forsvaret tilbyr. Årsstudium i ledelse og militære operasjoner, som er søkbart dersom man har bachelor, hadde svært mange søkere i år.

– Da fristen gikk ut tidligere i år var det 812 søkere som kjempet om 40 skoleplasser, opplyser Rakfjord til NTB.

Søknadsfristen for å søke høyere utdanning går ut 15. april.

Forsvaret bør rette større oppmerksomhet mot evnen til å møte begrensede angrep og sammensatte trusler, ikke minst gjennom overvåking og beredskap, ifølge forsvarsanalysen 2024.
Les også

Forsvarsanalyse: Norge må ha en tydelig og realistisk plan for strid med russiske styrker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.