NETTARKIV

Det blå smykket

Det er ikke bare Apple som kan dette med design. Det har Acer bevist med sine nye Aspire 8920G. Og de hausser det opp så godt de kan fordi G-en er kort for Gemstone. Smykkesten altså. Og sant nok. Ikke bare ser den stilig ut, denne maskinen utvider begrepet bærbar PC. Dette er like mye en bærbar kino. Men det er kanskje ikke den du trekker opp av veska når du vil nyte film på Ryanair. Da må du i så fall kjøpe to seter og risikere å bli kastet av likevel. Dette er svære saker, men det må det jo være om kinoopplevelsen skal bli bra.

Nå kan jo de fleste PC-er vise film, men denne bassen er utstyrt med veldig bra skjerm i Full HD oppløsning på 18,4 tommer. Det vil si 1920 ganger 1080 punkter, altså ekte 16:9, og ikke og ikke 1920 ganger 1200 punkter som andre bruker. For å fôre kinoskjermen med skikkelig innhold har maskinen også en Blu-ray-spiller, som også leser og brenner CD-er og DVD-er også. Selvfølgelig har den også HDMI-grensesnitt om du ønsker å bruke den som avspiller til 50-tommeren i stua. For de som lagrer filmer på disk er det rikelig plass til det også: Opptil 640 GB fordelt på to disker.

Og om skjermen er bra står ikke lyden tilbake. Dette er den beste lyden vi har hørt fra høytalerne til noen bærbare PC. Den har seks innebygde høyttalere som og påstås å gi ekte 5.1 surroundlyd. Vi vil ikke strekke oss så langt, siden det er litt vanskelig å bli omgitt av noe som står foran.Kontroll

At denne PC-en ikke er som andre får man øye på straks den åpnes. Til høyre for tastaturet finner vi noen mystiske og lysende grafiske elementer. Det er multimediakontrollene som betjenes med en finger. Litt fremmed kanskje, men de fungerer.

Dette er også en mobil spillstasjon når vi ser hva den er utstyrt med av silisiumkomponenter. Selvfølgelig har den siste skrik fra Intel, men den kan også fås med et Nvidia GeForce 9500M GS grafikksystem med opptil 1,28 GB videominne.

Maskinen kommer med et imponerende antall porter, minnekortsprekker og kommunikasjonsteknologier inklusive innebygget fingeravtrykkleser og webkamera, men vi skulle gjerne sett at Acer hadde puttet inne en SIM-modul for mobilkommunikasjon også. Prisen på den 4,1 kilo tunge herligheten fra 16 000 kroner. Er det for mye finnes det en mindre, 16 tommers utgave for 11 000 kroner og den kan du kanskje ta med på Ryanair.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.