MOTOR

Denne grillen koster 200 000 kroner

Aston Martins signaturgrill er ikke billig, selv når den er plassert i forkant av det butte panseret på en småbil.

Tredobbelt

Produksjonen av Aston Martin Cygnet er i ferd med å starte opp, og nå er prisen offentliggjort: Fra 30 995 pund for den eksklusive lanseringsversjonen, skriver Aston Martin i en pressemelding .

For en Aston Martin å være, er kanskje ikke det så galt. Men som kjent deler Cygnet all teknologi med Toyota iQ. Inkludert en 1,3-liters bensinmotor som yter 73 kW.

Les også: Smart iQ-utkledning

Og nevnte iQ har en startpris på under en tredel i Storbritannia , 9 995 pund.

Svart-hvitt

Aston Martin smører tjukt på når de presenterer sine to lanseringsutgaver av Cygnet som kun kommer i svart eller hvitt. Eller «snøhvit og magisk svart» som er bilprodusentens foretrukne beskrivelse på lakken til den «skreddersydde løsningen for urban kjøring og luksuriøs pendling».

Det som virkelig er skreddersydd, er de tilpassede og matchende koffertene som følger med bilen.

Frykter bøter

Cygnet har et utslipp på 110 gram CO2 per kilometer. Og det er nettopp det å senke det gjennomsnittlige utslippet fra hele porteføljen som er sportsbilprodusentens motiv.

Neste år krever EU et gjennomsnittlig CO2-utslipp på 120 gram per kilometer. Og kravene vil skjerpes i årene som kommer. Med store ris bak speilet.

I 2020 vil kravet være et gjennomsnittlig utslipp på 95 gram CO2 per kilometer for hele flåten. En stor aktør som produserer 1,5 millioner biler, men bommer med bare 15 gram, straffes med å måtte betale 2,1 milliarder euro til EU.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.