MOBIL

Denne appen sier fra om du ikke kommer tilbake fra tur

Gratistjeneste som automatiserer andre fjellvettregel.

tent near canyon
tent near canyon Bilde: Colourbox
Marius ValleMarius ValleJournalist
7. apr. 2014 - 19:00

«Meld fra hvor du går», lyder andre fjellvettregel. Tanken er at om du legger ut på tur, er det greit at noen følger med på om du faktisk kommer tilbake.

Dette kan være en god regel å leve etter i flere situasjoner enn på høyfjellet. Om du for eksempel er på tur i utlandet og legger ut på en aldri så liten oppdagelsesreise på egen hånd, kan det være smart å ha en slags sikkerhet om at noen får med seg at du ikke har kommet tilbake som planlagt.

Det er dette gratistjenesten Kitestring skal løse for deg. Du forteller den at du har tenkt deg ut, og når du planlegger å være tilbake. Om du ikke gir lyd fra deg innen oppgitt tid, sender Kitestring en SMS til dine nødkontakter og varsler dem om at du ikke er tilbake som planlagt.

Det som er lurt er at du ikke trenger å si fra om at du skal ut på forhånd. Det er bare hvis du ikke gir en lyd fra deg innen du skal være tilbake at ting begynner å skje, og du trenger ikke selv å gjøre noe aktivt for å varsle. Greit om du faktisk har vært ute for en ulykke.

LES OGSÅ: – Mange streker på telefonen betyr ikke at du har god forbindelse

Styres med nettleser eller SMS

Du styrer det hele via nettleseren eller SMS. Om du for eksempel bruker lengre tid på å komme tilbake enn du hadde tenkt, kan du bare sende en SMS med «30m» dersom du bruker en halvtime ekstra. Når du er fremme kan du sjekke inn ved å sende SMS med passordet ditt, eller på nettsiden til Kitestring.

Det er også mulig å utløse nødmelding før forfallstiden om det skulle være behov for det. Nødkontaktene dine trenger ikke å varsles om at de er lagret, men det kan være lurt å si fra om dette på forhånd slik at en eventuell nødmelding ikke skaper unødvendig forvirring.

Dette er ikke den eneste slike tjenesten der ute, men det er en av de enkleste vi har sett. Du er ikke avhengig av dataforbindelse, og det er ikke batterislukende GPS-sporing eller slikt. Det spiller heller ingen rolle om mobilen din går tom for strøm, siden tjenesten ikke er avhengig av telefonen din for å sende ut varsel.

LES OGSÅ: Slik sporer du mobilen din

Nettjenesten Kitewire lar deg automatisk si fra til nødkontakter dersom du ikke kommer tilbake fra tur som planlagt.
Nettjenesten Kitewire lar deg automatisk si fra til nødkontakter dersom du ikke kommer tilbake fra tur som planlagt.

Ingen posisjonsinformasjon

På den annen side får ikke nødkontaktene noen beskjed om hvor du befinner deg eller slikt, men har du varslet dem på forhånd om at du for eksempel skal på fjelltur, har de antakelig en aning om hvor du kan befinne deg.

En annen ganske upraktisk sak er at du risikerer å utløse en leteaksjon dersom telefonen din går tom for strøm, eller blir ødelagt på turen slik at du ikke får meldt deg inn til Kitestring når du er tilbake. Det kan jo være litt uheldig.

Tjenesten er gratis, men SMS-delen krever at du sender meldinger til et amerikansk nummer. Dette koster opp mot 1,99 kroner avhengig av operatøren din. Det er dog mulig å bruke tjenesten helt uten å sende SMS til dette nummeret om du benytter webtjenesten.

Les mer på kitestring.io.

LES OGSÅ:

10 tips til deg som bruker Spotify på mobilen

25 smarte tips og triks til Samsung Galaxy

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Slik gjør du Android-mobilen din raskere

Slik gjør du iPhone raskere

25 smarte tips og triks til iPhone

Fått ny smarttelefon?  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.