OLJE OG GASS

Den minste lekkasjen stoppet

Anders J. Steensen
5. mai 2010 - 15:56

HOUSTON: BP melder at de har klart å kutte stigerøret og sette inn en ventil og stengt den minste lekkasjen fra stigerøret.

Fortsatt lekker røret fra to andre lekkasjepunkter. Selve operasjonen ble gjennomført med ROV-er på 1600 meter dyp.

BP regner med at de i løpet av torsdagen har senket ned den store trakten de skal bruke for å samle opp oljen og sende den til separering om bord på boreskipet Deepwater Enterprise.Avlyser

Oljeindustrien frykter for konsekvensene av ulykken hvor 11 personer mistet livet.

Etter at aktiviteten er kommet opp på et mer normalt nivå frykter de at stopp i oljeleting og tilgang på nye ressurser. Statoil har avlyst deres pressetur til Houston og golfen i juni.

BP har avlyst alle deres innlegg på årets OTC, og har regelrett skygget banen.Kan bli langvarig

– Dette vil få store konsekvenser for industrien. Jeg frykter nok en langvarig tilbakegang, sier toppsjefen i FMC Technologies, John T. Gremp, til Teknisk Ukeblad.

Han frykter det blir stopp i letevirksomheten, samt i boring av nye brønner inntil det er kommet nye regler på plass.

– Vi har allerede sett stopp i all boreaktivitet. Jeg frykter også at flere områder kommer til å bli stengt og at planene for å lete etter olje langs den amerikanske østkysten kan legges i skuffen en gang for alle. Også andre land kan følge etter de amerikanske myndighetene og midlertidig stoppe oljeaktiviteten, sier Gremp.

Gavepakke

Også mangeårig sjef for ONS, Per Olav Hansen, sier til Teknisk Ukeblad at dette kan få store konsekvenser for norsk oljepolitikk.

– Dette er en gavepakke til miljøaktivistene, sier Hansen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.