PROSJEKTER

De tre store i kamp om forberedende arbeider på Fornebukrysset

Skanska, Veidekke og Hæhre/Isachsen har meldt interesse for å bli prekvalifisert for den kommende entreprisen på forberedende arbeider mellom Fornebukrysset og Strand.

Selv om det er en forberedende entreprise, er kontrakten anslått til mellom 650 og 800 millioner kroner.
Selv om det er en forberedende entreprise, er kontrakten anslått til mellom 650 og 800 millioner kroner. Illustrasjon: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. des. 2020 - 16:12

Vegvesenet melder torsdag 17. desember at det var en feil i meldingen som ble sendt ut dagen før. Der kunne det framgå som at Hæhre var alene om å melde seg på i konkurransen. Det korrekte er dette: De tre entreprenørene som ønsker å delta er Skanska Norge, Veidekke Entreprenør og et arbeidsfellesskap av Hæhre og Isachsen.

Den utlyste entreprisen, E101 Forberedende arbeider Fornebukrysset-Strand, innebærer blant annet trefelling og vegetasjonsrensk, kalksementstabilisering av grunnen, berguttak inntil eksisterende E18 og langs lokalveier, riving av eksisterende bygninger og konstruksjoner, omlegging av teknisk infrastruktur, etablering av overvannstrase, spuntarbeider langs E18 og omliggende områder samt bygging av midlertidig omlagt E18.

Antatt verdi på entreprisen er mellom 650 og 800 millioner kroner eks. mva.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Går trolig videre med alle tre

Statens vegvesen vil i denne konkurransen velge ut tre leverandører som inviteres til gi tilbud og delta i forhandlingene. Dersom alle de tre entreprenørene som har meldt interesse innen fristen oppfyller kvalifikasjonskravene, vil Statens vegvesen gå i forhandlinger med alle tre.

Statens vegvesen melder at de antar at kontrakt kan skrives i mai og at arbeidene starter sommeren 2021.

Entreprenører i midt-Norge kan vente seg nye veioppdrag til 50 millioner kroner i året.
Les også

Vegvesenet kommer med veioppdrag for inntil 300 millioner i Midt-Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.