Vegvesenets nye divisjoner er plassert: Arendal, Bergen, Tromsø, Trondheim, Drammen og Moss

– Vi har nå avgjort hvor hovedkontorene for de nye fagdivisjonene skal ligge, sier samferdselsministeren, som dermed følger anbefalingene fra Statens vegvesen.

Samferdselsminister Jon Georg Dale var i Bergen for å fortelle hvor de nye divisjonene for Statens vegvesen skal plasseres i framtida.
Samferdselsminister Jon Georg Dale var i Bergen for å fortelle hvor de nye divisjonene for Statens vegvesen skal plasseres i framtida. Foto: Henrik Jonassen/SD
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. juni 2019 - 21:26

– Med dette gjennomfører vi en av de største utflyttingene av statlige arbeidsplasser fra Oslo på mange år, og sørger med det for at Statens vegvesen er til stede i hele landet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale da han presenterte beslutningene om den nye Vegvesen-organisasjonen for ansatte i Bergen i dag.

Beslutningen innebærer følgende plassering av hovedkontorene til divisjonene:

 • Divisjon Veg i Tromsø

 • Divisjon Transport og samfunn i Trondheim

 • Divisjon Utbygging i Bergen

 • Divisjon Trafikant og kjøretøy i Arendal

 • Divisjon Fellesfunksjoner i Moss

 • Divisjon IT i Drammen

Størst endring skjer i Oslo, der antall ansatte i Vegdirektoratet vil bli betydelig redusert. Av de som blir ansatt i divisjonene er det bare de som har oppgaver knyttet til Oslo som fortsatt vil bli lokalisert i hovedstaden.

Videre blir det regionale leddet av de to divisjonene Veg og Transport og samfunn lokalisert der dagens regionvegkontor er plassert: Leikanger, Bodø, Molde, Lillehammer og Arendal. Dette leddet vil ifølge departementet sørge for god samhandling mellom lokale og regionale aktører og styresmakter på en god måte.

– Vi sørger med dette for at Statens vegvesen fortsatt er på plass i hele landet. Vi bygger òg videre på eksisterende fagmiljø. Med en samferdselssektor i enorm utvikling og et mål om mest mulig igjen for pengene, er vi avhengige av at "det nye Statens vegvesen" fortsatt er i stand til å levere god og effektiv vegbygging, sier samferdselsministeren.

– Nytt kapittel i Vegvesenets historie

– Det er svært gledelig at vi nå vet hvor vi skal etablere de øverste nivåene i organisasjonen vår. Med dette skriver vi enda et nytt kapittel i Statens vegvesens mer enn 150 år lange historie, sier fungerende vegdirektør Per Morten Lund.

Fra 1. januar 2020 går Statens vegvesen over fra en regional organisering til en funksjonsbasert organisasjon med seks divisjoner, i tillegg til Vegdirektoratet.

Disse personene skal lede de nye divisjonene:

 • Divisjon Transport og samfunn, Per Morten Lund som i dag er regionvegsjef i region øst.

 • Divisjon Utbygging, Kjell Inge Davik som i dag er regionvegsjef i region sør.

 • Divisjon Trafikant og kjøretøy, Bodil Rønning Dreyer som i dag er direktør for Trafikant og kjøretøyavdelingen i Vegdirektoratet.

 • Divisjon Fellesfunksjoner, Vidar Lødrup som i dag direktør for HR- og administrasjonsavdelingen i Vegdirektoratet.

 • Divisjon IT, Lars Kalfoss som i dag er direktør for IKT-avdelingen i Vegdirektoratet.

Divisjon Veg har ennå ikke fått utnevnt sin leder. Denne stillingen vil bli lyst ut.

Etatsledelsen vil etter nyttår bestå av vegdirektøren, divisjonsdirektørene samt direktørene for følgende avdelinger i Vegdirektoratet:

 • Nasjonal vei- og transportmyndighet, Marit Brandtsegg, som i dag er direktør for Transportavdelingen i Vegdirektoratet.

 • HR og HMS-avdelingen, Jane Bordal som i dag er direktør for Vegavdelingen i Vegdirektoratet.

 • Kommunikasjonsavdelingen, Sissel Faller som i dag leder Kommunikasjonsstaben i Vegdirektoratet.

 • Økonomi- og virksomhetsstyring (ØKV), Bjørne Grimsrud som i dag er konstituert vegdirektør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.