KARRIERE

De heteste teknologistudiene

Dag Yngve Dahle
28. apr. 2008 - 07:02

Samordna opptak mottok 7,44 søknader til hver av studieplassene på nanoteknologi, viser årets søkerstatistikk.

En av sju

Det gjør studiet til det mest ettertraktede teknologistudiet i kongeriket.

Nanoteknologi regnes i dag som ett av prestisjestudiene på Gløshaugen, og har siden oppstarten i 2006 tiltrukket seg svært mange søkere.

Størst rift om plassene

God PR

– Det har vært mye medieomtale av nanoteknologi de siste par årene. Mange har nok blitt oppmerksomhet på dette studiet, og at det kan gi interessante jobbmuligheter. Studiet har antakelig fått et godt rykte blant mange elever. Det handler om god PR, sier Thomas Dahl, forskningssjef ved SINTEF Teknologi og samfunn.

– Men det gjenstår å se om nanoteknologistudiet vil etablere seg som et populært tilbud over tid, sier forskningssjefen.

Industriell økonomi og teknologiledelse er nest mest populært. Til dette studiet kom det inn 6,9 søknader per plass. Industridesignstudiet ved Arkitektur- og designhøyskolen bryter NTNU-dominansen. Til hver av studieplassene på studiet kom den inn 5,5 søknader.

Men her søkte ingen...

Godt i gode tider

Ser vi på hvilke studier flest studenter søkte på, blir bildet et annet.

Blant teknologistudiene var det nemlig NTNUs studium i bygg- og miljøteknikk flest håpefulle søkte på. 1919 personer søkte på dette studiet.

Nest flest søkte på energi og miljøstudiet samme sted. Antallet var her 1673 personer.

Industriell økonomi og teknologiledelse følger deretter med 1581 søknader. Dette var også studiet flest studenter hadde som sitt førstevalg. Nest flest hadde bygg- og miljøteknikkstudiet som førstevalg.

– Tradisjonelt har NTNU-studiene til en viss grad vært konjunkturavhengige. Et eksempel er byggstudiet, som lenge var ganske upopulært blant søkerne. I dag, hjulpet av et sterkere fokus på miljø, er studiet populært igjen, sier Dahl.

Les også: Størst rift om plassene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.