De har den farligste jobben på vegen

Med trafikken tett på har de som jobber langs vegene en utsatt arbeidsplass. Derfor mener de bilister bør bli flinkere til å ta hensyn på steder der asfalt- og annet vegarbeid pågår.

Redaksjonen Våre Veger
10. mai 2017 - 10:06

Med våren er asfaltsesongen i full gang, og hos NCC skal rundt 50 asfaltlag frem til høsten legge over en million tonn asfalt for tryggere og mer framkommelige norske veger. Men for de som utfører dette arbeidet - midt i trafikken – er det ikke alltid like trygt.

- Vi har nok mellom 30 og 40 alvorligere, uønskede hendelser i året relatert til uønsket adferd av trafikkanter i vegarbeidssoner. Vi har rapporter der personell ikke har følt det trygt å jobbe i trafikken, og vi har også tilfeller der politi har blitt tilkalt, sier Bjørn Ottar Ramstad, sjef for Helse, Miljø og Sikkerhet i NCC.

Selv om antallet hendelser har blitt redusert de siste årene, tar norske bilister fortsatt ikke tilstrekkelig hensyn til asfaltpersonellet.

-Trafikkanter som utviser farlig adferd og høy fart er en del av hverdagen for vårt asfaltpersonell. Der det ikke er ledebiler som regulerer hastigheten, så oppstår det stadig farlige situasjoner med kjøretøy med for høy fart. I tillegg kommer økt risiko ved passering av busser, lastebiler og utrykningskjøretøy, sier Ramstad.

Bilister som ikke overholder skilting og anvisninger, kjører for fort og er uoppmerksomme, er blant de hyppigste utfordringene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.