STANDARDISERING

De færreste tenker over standardisering - men uten hadde alt vært kaotisk

Ukens podcast.

Ukens gjest: Jacob Mehus i Standard Norge.
Ukens gjest: Jacob Mehus i Standard Norge.

I Norge har vi drevet med standardisering i hundre år. De færreste tenker vel ikke særlig over standardisering i hverdagen. Vi tar det for gitt at alt virker og passer sammen. Men uten nasjonal og internasjonal standard hadde alt vært mye mer kaotisk. Standardisering, uansett hvor lite vi tenker over det, er en bærebjelke for å bygge samfunnet vårt på en enklere, tryggere, sikrere, og mer bærekraftig og lønnsom måte. BNP hadde vært mye lavere uten at noen tok jobben med å finne de felles multiplumene vi er så avhengig av.

Administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus, gir oss en innføring i hva standardisering går ut på, og hvorfor det er så viktig.

Lytt til ukens podcast nederst i saken. 

Jan Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs nye podcastTeknisk sett.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes eller en annen podcast-app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

RSS-feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197994369/sounds.rss

 Ukens podcast:    

Les mer om: