KARRIERE

De 10 mest populære teknologi-arbeidsplassene

FMC Technologies er årets rakett.

Mange ønsker å jobbe hos FMC Technologies. Her ses statsminister Jens Stoltenberg på besøk hos FMC Technologies på Kongsberg sammen med Roar Flåthen. Andre på bildene er Ann Christin Gjerdseth, FMC, og Ragnar Rud, FMC.
Mange ønsker å jobbe hos FMC Technologies. Her ses statsminister Jens Stoltenberg på besøk hos FMC Technologies på Kongsberg sammen med Roar Flåthen. Andre på bildene er Ann Christin Gjerdseth, FMC, og Ragnar Rud, FMC. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
17. jan. 2013 - 10:55
Vis mer

Mens Statoil tar over førsteplassen, er FMC Technologies den store overraskelsen på listen over de mest attraktive teknologi-arbeidsgiverne. De har beveget seg raskt oppover rangeringen og har havnet på tredjeplass.

– Det er veldig hyggelig å bli kåret og at vår innsats blir anerkjent. Men vi skal ikke hvile på laurbærene og heller fortsette å jobbe hardt, sier Jørn Torstensen, HR-direktør i FMC Technologies.

Ifølge ham er hemmeligheten bak et attraktiv arbeidsplass rett og slett å ha en god bedrift.

- Det handler om å kunne tilby spennende oppgaver til ingeniørene og en strategi på hvordan vi skal kommunisere både utad og innad. Men det handler ikke bare om å legge ut en strategi, vi prøver så godt vi kan å følge den også. Vi føler at vi har lykkes særlig med det i år, sier Torstensen.

Les også: Disse studiene garanterer jobb

Holder ikke med gode karakterer

FMC Technologies er leverandør av subsea produksjonssystemer, og de fleste ansatte er ingeniører eller sivilingeniører. Torstensen legger vekt på at når de ansetter nye folk i selskapet holder ikke det med gode karakterer.

– Vi er en internasjonal bedrift og vi ønsker ansatte som kan identifisere seg med våre verdisett. Vi ser på kombinasjonen faglig kompetanse, personlig egenhet og om de passer inn i bedriften. Vi kjører en strukturert runde for å ta folk ombord.

Han konkluderer med at oljebransjen er en særdeles spennende bransje.

– Mange som jobber hos oss føler at de kan være med på å påvirke og utvikle oljebransjen.

Selskapet holder til primært i Kongsberg og i 16 andre land. Selskapet har 17000 ansatte globalt, med 49 nasjonaliteter.

Les også: Han vil bygge havbunnsfabrikken

Statoil på førsteplass

Statoil topper kåringen over mest attraktive arbeidsplasser både innenfor teknologi, IT, økonomi og humaniora. På annenplass innenfor teknologi finner vi Aker Solutions.

Til sammenligning er ikke Statoil i nærheten av topp 50-listen når det gjelder kåringen av de mest attraktive jobbene i Sverige, Danmark og Finland.

I Sverige havnet de på 67.-plass, i Danmark var de nummer 76.

Innen IT-bedrifter i Norge har Statoil også kapre førsteplassen, med Google som nummer to. På tredjeplass er Microsoft.

I Sverige havnet Google på førsteplass både innenfor teknologi og IT-selskaper.

Universum topp 11 er resultatene fra den norske utgaven av Universum Professional Survey. Undersøkelsen ble besvart av 6694 yrkesaktive akademikere innen økonomi, teknologi, IT og humanoira.

Les også:

Slik skal Erna løse ingeniørkrisen

På denne ungdomsskolen er all undervisning rettet mot teknologi

Disse superelevene forgudes av Norges mektigste

Se Googles tøffe Oslo-kontor  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.