KARRIERE

Databedrift til topps i trivselsundersøkelse

29. mars 2007 - 07:05

SAS Institute har detronisert Microsoft Norge som det beste stedet å jobbe her i landet.

Det amerikanske instituttet med navnet Great Place to Work, har evaluert selskaper siden 1980 for å finne ut hva som karakteriserer bedrifter de ansatte setter mest pris på.

Planlagt

Den innsamlede kunnskapen bruker de i forskning og konsulentvirksomhet overfor bedrifter som vil bli bedre.

– Det er ikke tilfeldig at vi har havnet på topp i denne undersøkelsen. SAS Institute er verdens største privateide programvareselskap og gründer og toppsjef Jim Goodnight har meget bestemte meninger om hvordan kunnskapsarbeidere skal tas vare på. Måten vi har organisert oss i Oslo, er sterkt inspirert av hovedkontoret i Cary i North Carolina, sier markedsdirektør i SAS Institute i Norge, Gunilla Resare.

Vi håper at denne prisen vil bidra til å tiltrekke flere flinke søkere. Vi skal ansette en rekke nye medarbeidere i år. For noen år siden trodde folk vi var en del av flyselskapet, men nå kjenner alle i IT-bransjen SAS Institute.

Meditasjon på jobben

Av de rundt 80 ansatte i Norge bruker omtrent halvparten tilbudet om å drive meditasjon på jobben. De får instruksjon og tid og sted til å drive meditasjon i arbeidstiden. I tillegg finnes det et eget energirom med massasjestoler og andre apparater som skal få futten tilbake i folk som arbeider i kunnskapsprosesser. Hovedkontoret i Oslo er også tilrettelagt for barn med egen barneklubb.

– Folk skal ikke føle at ungene kommer i veien for jobben, sier Resare.

Globalt

SAS Institute ble nylig omorganisert og tok skrittet fullt ut for å fremme økt globalisering. Man stengte EMEA kontoret i Heidelberg og nå rapporterer alle lokale kontorer direkte inn til hovedkontoret i Cary.

– Først og fremste er dette fordi kundene våre er globale eller jobber med globale prosjekter og da er dette en god måte å betjene dem på. Samtidig betyr det at våre folk lett kan flytte seg rundt i verden. Nylig ble det tilrettelagt slik at en av våre medarbeidere jobbet i Vermont mens hans kone tok en utdanning der borte. Det er ikke tvil om at folk liker seg her. En turnover på bare tre prosent er god dokumentasjon på det, sier Resare.

Tok spranget

Det norske ekteparet Lillian Ekker og Audun Runde har tatt spranget ut i en utenlandsk tilværelse ved hovedkvarteret i Cary. Hovedkvarteret er utformet som en enorm park – også kalt SAS Campus - der eieren Goodnight også har bosatt seg. Han passer godt på både ansatte og tomta si. Gartnere konkurrerer seg imellom om å gjøre det penest mulig mellom alle bygningene og kunstverkene som pryder eiendommen. De ansatte kan nyte godt av barnehager, legesentere, treningsstudioer, svømmehall og andre tilbud som kan få det norske sosialdemokratiet til å fortone seg som grått og trist.

– Her blir vi tatt vare på, og det var nok en viktig årsak til at vi slo oss ned her i Cary, sier Runde som har en doktorgrad i anvendt statistikk og beslutningsanalyse og nå arbeider som planleggingskonsulent for ny programvare. Han har jobbet her i ti år, mens kona Lillian har vært her i åtte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.