Dårlig start for Torghatten på fergesambandet Halhjem - Sandvikvåg

Torghatten Nord har nettopp overtatt ferjesambandet mellom Halhjem og Sandvikvåg på E39 i Hordaland. 13 avganger er innstilt onsdag og torsdag.

Fra årsskiftet er det Torghatten Nord som skal trafikkere fergestrekningen E39 Halhjem og Sandvikvåg. Starten har ikke vært god.
Fra årsskiftet er det Torghatten Nord som skal trafikkere fergestrekningen E39 Halhjem og Sandvikvåg. Starten har ikke vært god. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
NTB
3. jan. 2019 - 09:46

Det melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter onsdag kveld og natt til torsdag.

Avgangene klokka 19.45 fra Halhjem og 20.35 og 21.25 fra Sandvikvåg onsdag oppgis å være kansellert på grunn av tekniske problemer.

For torsdag er følgende avganger er kansellert: Fra Halhjem: klokka 6.00, 7.40, 9.20, 11.00 og 12:40. Fra Sandvikvåg: klokka 6:50, 8:30, 10:10, 11:50 og 13:30.

Fra 1. januar har fergeselskapet Torghatten Nord overtatt driften av fergesambandet Halhjem–Sandvikvåg langs E39 i Hordaland fra rederiet Fjord1.

Ifølge Sysla har overgangen gått alt annet enn knirkefritt. Ingen av de fem fergene selskapet bestilte til å trafikkere sambandet, har blitt levert i tide.

– Forsinkelsene har bare eskalert. Vi starter 1. januar, men da med fire innleide fartøy. Så vil de nybygde fergene komme på løpende bånd fra 15. til 20. januar og utover, sa Torkild Torkildsen, administrerende direktør i Torghatten Nord, til Bergens Tidende i romjula.

Nå fører tekniske problemer til ytterligere utfordringer for trafikkflyten på E39.

Ettersom Torghatten ikke oppfyller de miljømessige kravene i kontrakten før de har de nye fergene på plass, har Statens vegvesen Vest varslet at det vil få noen kontraktsmessige konsekvenser at det brukes fire midlertidige ferger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.