Consto Anlegg lavest på ny veg fra E8 til Tromsø havn

Entreprenøren Consto Anlegg Nord leverte det laveste tilbudet på jobben med å bygge ny firefelts veg, rundkjøring, sykkelveg og fortau nord for sykehuset i Breivika

Utbedringen av E8 skal gi bedre adkomst til havna i Breivika, et knutepunkt for transport i nord, er sentralt for næringsutviklingen i området.  FOTO: Terje Mortensen, NTB Scanpix
Utbedringen av E8 skal gi bedre adkomst til havna i Breivika, et knutepunkt for transport i nord, er sentralt for næringsutviklingen i området. FOTO: Terje Mortensen, NTB Scanpix Bilde: Terje Mortensen, NTB Scanpix
Redaksjonen Våre Veger
5. sep. 2017 - 14:50

Totalt har seks entreprenører levert inn tilbud på arbeidet med å bygge en ny veg med bedre adkomst fra E8 til Tromsø havn i Breivika. Det laveste tilbudet, fra Consto Anlegg Nord, er på 75,76 millioner kroner, mens det høyeste er på 93,15 millioner.

Disse leverte tilbud på jobben (tilbud i millioner kroner eks. mva)

  • Consto Anlegg Nord AS - 75.764.590,50
  • Lemminkäinen Norge AS - 78.100.777,81
  • Roald Madsen AS - 83.550.724,00
  • Mesta AS - 84.742.085,98
  • Målselv Maskin - 88.652.930,00
  • PEAB - 93.151.371,06

Ny veg for alle

Arbeidet består i å bygge en ny firefelts veg på om lag 500 meter. Denne skal starte etter rundkjøringa nedenfor Universitetssykehuset og ende i ei ny rundkjøring ved Gimlevegen. Det er fra denne rundkjøringa det blir en ny veg ned til havne- og industriområdet i Breivika.

I tillegg blir det egen sykkelveg og fortau for fotgjengere langs den nye vegen. Også busspassasjerer vil komme seg raskere fram på den nye vegen, fordi den får egne kollektivfelt som får bussen ut av bilkøen.

Prosjektet har en kostandsramme på 175 millioner kroner, der det statlige bidraget er på 130 millioner kroner. Tromsø kommune bidrar med 5 millioner kroner og Tromsø havn med 20 millioner kroner. I tillegg finansierer samferdselspakken Tromsøpakke III 20 millioner kroner. 

 

Starter i oktober

Statens vegvesen regner med at arbeidet i Breivika starter i oktober, og vil være ferdig to år senere.

- Vi vil raskt i gang her, for vi vet at dette er en veg mange gleder seg til står ferdig. Ikke minst gjelder det næringslivet i Tromsø. Det kan bety mye for videre næringsutvikling i Tromsø at vi løser opp i denne flaskehalsen, sier Blix.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.