MASKINER & UTSTYR

Conexpo: Viser fram den første av en ny generasjon gravemaskiner

Den første versjonen de viser fram er EC500, en oppfølger av 50-tonneren EC480.

EC 500 er første maskin av en ny generasjon beltegående gravemaskiner fra Volvo.
EC 500 er første maskin av en ny generasjon beltegående gravemaskiner fra Volvo.
15. mars 2023 - 14:54

Hele Volvo-ledelsen var på plass ved lanseringen av den nye beltegående gravemaskinen under det store maski nshowet Conexpo som arrangeres denne uken i Las Vegas.

Stephen Roy, president for Volvo CE North America, sa: – Vi er glade for å dele det første synet av vår neste generasjons gravemaskin. Dett er en pre-produksjonsmodell, og det vil være noen forskjeller når maskinene vil være i full produksjon og tilgjengelig for våre kunder, men denne utstillingsversjonen skal gi et innblikk i fremtiden, med forbedret sikkerhet, betjening og produktivitet.

Den største synlige endringen er kabindesignen og eksteriøret, med design og funksjoner, inkludert høyoppløselig co-pilot-skjerm, nøkkelfri motorstart, kablet og trådløs smarttelefonlading og ny arbeidsmodusbryter.

Fra venstre: Stephen Roy, Martin Lundstedt og Melker Jernberg med EC500
Fra venstre: Stephen Roy, Martin Lundstedt og Melker Jernberg med EC500

Nytt er Volvo Smart View, et system med hindringsdeteksjon, som gir betydelige sikkerhetsfordeler. Operatører får her 360° utsikt takket være et forbedret kamerasystem og nytt radardeteksjonssystem som gir automatiske varsler når gravemaskinen nærmer seg en hindring, identifiserer og klassifiserer dem som et objekt eller et menneske.

Tre-punkts rekkverk og et sammenleggbart topprekkverk for transport er også viktige nye sikkerhetsfunksjoner.

Maskinen skal leveres med nye elektriske joysticker gir føreren enda mer kontroll i graveposisjon. De hydrauliske pumpene kan betjenes sammen, så vel som praktisk talt frakoblet. det betyr at bommen kan beveges, uten at det påvirker hastigheten ved belting, noe som både gir sikkerhetsfordeler og en jevnere kjøring for operatøren.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.