MASKINER & UTSTYR

Conexpo: Sandvik lanserte nytt flaggskip i Ranger-serien

Det største dekningsområdet, hullstørrelser på 89 og 102 millimeter, avansert automatisering, et allsidig utvalg av borhammere og et helt nytt og effektivt borstål er noe av godsakene som Sandvik lokker med på sin nye Ranger TM DX910i.

Sandvik Mining and Rock Solutions viste fram sin nyeste topphammer på CONEXPO-CON/AGG 2023 i Las Vegas nylig.
Sandvik Mining and Rock Solutions viste fram sin nyeste topphammer på CONEXPO-CON/AGG 2023 i Las Vegas nylig.
22. mars 2023 - 10:57

Ranger TM DXi-familien kan vise til et dekningsområde på hele 55 kvadratmeter og andre fordeler som høy mobilitet, komfortabel hytte med enkle betjeningsinnretninger, drivstofføkonomi og avanserte automatiseringsalternativer. Dette er rigger som dekker et bredt spekter av bruksområder for gruve- og anleggsindustrien.

Vestby 20240121. 
Trafikk på E6 ved Vestby søndag. Politiet melder om glatte veier i Østfold og ber folk la bilen stå.
Foto: Javad Parsa / NTB
Les også

Glatte veier, innstillinger og hjemmekontor – slik blir mandagen

Nytt optimalisert boresystem

RD925 og RD927, er de ideelle borhammerne for de vanligste hullstørrelsene på 89 og 102 millimeter , som gir utmerket produktivitet og borenøyaktighet med det forbedrede borstålet.

Borhammerserien er nå komplettert med en ny, større RD930C-modell med patentert lang stempelstruktur. Det lange stempelet genererer optimerte, lange trykkbølger og utvider hullområdet til størrelser som til nå bare var mulig i mykt fjell - opptil 140 millimeter i mye tøffere og hardere bergforhold.

Raskere boring betyr høyere penetrasjon og flere borede meter på hvert skift, uten å måtte øke energiforbruket, forteller Sandviki i en pressemelding.  Styringssystemet for hydraulikk og luft skal redusere gjennomsnittlig drivstofforbruk med 23 prosent, noe som gir reduksjon både i utslipp og i de totale driftskostnadene.

Avanserte digitale løsninger

Ranger TM DXi er den første overjordsriggen som er kompatibel med My Sandvik Productivity, som sikrer utstyrets effektivitet med detaljerte diagnose- og bruksdata.

Trådløs overføring av boreplaner og hulldata er inkludert med Sandvik TIM3D navigasjonssystem. I tillegg vil et nytt Open Drill-grensesnitt gjøre det mulig for tredjeparts navigasjons- eller flåtestyringssystemer å fungere sømløst med Ranger TM DXi borrigger.

Ukrainske soldater trener på en stridsvogn i desember i fjor. Russland har mistet 3000 stridsvogner siden krigen startet, men har flere tusen eldre stridsvogner på lager.
Les også

Tenketank: Russland hentet ut opp mot 90 gamle stridsvogner i måneden – har tapt tusenvis

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.