Consumer Electronics Show 2022

CES 2022 i bilder

Verdens største teknologishow gikk av stabelen denne uken. Her er noen smakebiter fra den kombinerte utstillingen og konferansen.

Lys på hjelmen: Motrosykkelhjelm med bremselys. Sitter høyt og tydelig for alle som kommer bak.
Lys på hjelmen: Motrosykkelhjelm med bremselys. Sitter høyt og tydelig for alle som kommer bak. (Foto: Jan M Moberg)

Verdens største teknologishow gikk av stabelen denne uken. Her er noen smakebiter fra den kombinerte utstillingen og konferansen.

Rett før jul gikk spekulasjonene om hvorvidt CES ville bli avlyst for andre gang som følge av pandemien. Store selskaper som LG, GM, Facebook og Microsoft kastet kortene, noe som førte til usikkerhet om hvorvidt det hele ville bli et arrangement i fysisk form i 2022. I fjor ble som kjent CES avviklet kun digitalt som følge av koronasituasjonen. 

Heldigvis for alle teknologiinteresserte holdt mange nok utstillere stand, slik at arrangementet kunne avholdes. Riktignok var det noen åpne plasser i utstillingshallene etter selskaper som valgte å utebli. For TU, som uansett aldri kommer over alt på CES, var det likevel mer enn nok utstillere å hente inspirasjon og kunnskap fra.

Det helt spesielle med CES er omfanget av teknologi som blir presentert i løpet av få dager i starten av januar hvert år. Det finnes enkeltkonferanser som er bedre innenfor både helse, telekom, transport og IT. Men ingen gir en så bred dekning av hvordan teknologien utvikler seg i samfunnet. Det er dette som gjør CES unik og som gjør konferansen spesielt interessant for verdens eldste polytekniske tidsskrift, Teknisk Ukeblad. 

Bla deg gjennom bildegalleriet under for å få noen smakebiter på hva CES 2022 hadde å by på.

Flere saker fra CES 2022 finner du her.

Les også

Mot dysleksi: Leselampen Lili skal hjelpe dyslektikere til å lese. (Foto: Jan M Moberg)
10 sekunders puss: Noen titusener verden over pusser daglig tennene med Y-Brush. Da får du håndtert hele tanngarden (oppe eller nede) på en gang. Det tar kun 10 sekunder og med godt resultat. (Foto: Jan M Moberg)
El-snøscooter: Nå har også den elektriske varianten kommet. Moonbike veier bare 87 kilo, har toppfart på 42 km/t og kan holde det gående i halvannen time. (Foto: Jan M Moberg)
Styr med føttene: CES byr på småelektriske kjøretøy av mange slag. Her et fotstyrt eksempel. (Foto: Jan M Moberg)
Lys på hjelmen:Motrosykkelhjelm med bremselys. Sitter høyt og tydelig for alle som kommer bak. (Foto: Jan M Moberg)
Visittkort: Ikke lenger på papir, men ved hjelp av Popi utveksles kontaktinformasjon raskt og enkelt. Og uten fysisk kontakt. (Foto: Jan M Moberg)
Rett til TV: Samsung viser muskler ved å inngå stadig flere avtaler med innholdstjenester for TV. Da omgår de kabel- og strømmeselskapene.
Rett til TV: Samsung viser muskler ved å inngå stadig flere avtaler med innholdstjenester for TV. Da omgår de kabel- og strømmeselskapene. (Foto: Jan M Moberg)
Autonomi: Også store Mack-trucks skal bli selvkjørende. (Foto: Jan M Moberg)
En i hvert hjørne: Gode gamle Hino lanserte drivverk for el(laste)biler med en motor i hvert hjørne. (Foto: Jan M Moberg)
Flatt gulv: Når elmotoren plasseres i hjørnene sammen med hjulet, ligger det an til flatt gulv. (Foto: Jan M Moberg)
Edison: De gamle elektriske navnene er tilbake. Denne gang som elbilen Edison Future. En pick-up av amerikansk størrelse. (Foto: Jan M Moberg)
Edison Futire: Lekkert interiør i fremtidens el-pick-up. (Foto: Jan M Moberg)
Elcat: Også lille gode gamle Bobcat er nå elektrifisert. (Foto: Jan M Moberg)
Covid-varsler: Disse boksene fra ViraWarn Liberty "sniffer" og varsler om det er covid i luften. De var ikke i drift på CES... (Foto: Jan M Moberg)
Personlig virusvarsler: VIraWarn har også denne personlige virusvarsleren til godkjenning hos FDA. Sett masken munnen, pust og du vil i løpet av få sekunder få svar på om du har covid i luftveiene. (Foto: Jan M Moberg)
Virusfjerner: Denne boksen sender ut negativt ladede elektroner som umiddelbart binder seg til de postivt ladede spike-proteinene på coronavirusene. Noe som skal nøytralisere virus i luften. Kan brukes i klasserom, møterom, etc. (Foto: Jan M Moberg)
Urinanalyse: Aldri et CES uten at toalettet er sentralt. Her eksemplifisert ved toalettsetet som gjør (optisk) analyse av urinen. (Foto: Jan M Moberg)
Elbil med manuelt gir: Jeep Magneto viser at de gamle fortsatt har godt design å by på. Her er fossilkraften byttet ut med elektrisk motor. Men fortsatt med 6-trinns manuelt gir! (Foto: Jan M Moberg)
Spaceship: Spennet på CES er totalt- og omfatter alt fra tannbørster til romskip. Her miniromfergen Dream Chaser, som skal bringe folk og gods frem og tilbake til den internasjonale romstasjonen. (Foto: Jan M Moberg)
Superseng: Søvn er et stort tema på CES. Selvfølgelig godt hjulpet av teknologi. Her er sengen med varierende hardhet og temperaturkontroll i madsrassen. (Foto: Jan M Moberg)
Over alt: Nye typer elsykler florerer. Her ITank fra Massimo Electric. Det spesielle hjulopphenget skal sikre en sesielt behagelig og trygg kjøretur. (Foto: Jan M Moberg)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå