KARRIERE

Bygget skirobot med skistjerner

Dag Yngve Dahle
19. aug. 2010 - 07:23

Sammen med blant andre langrennsesset Therese Johaug var han med på å bygge roboter som går på ski.

Det skjedde da talentgruppa Team Morgendagens Helter var samlet i trønderhovedstaden. Gruppa er etablert som et ledd i et femårig samarbeid mellom Norges Skiforbund og Statoil. Målet er å "utvikle utøverne på flere nivåer og gjerne finne overføringsverdier mellom idrett, kultur og utdanning".

Realfag i svingene

– Dette er et godt opplegg der vi får impulser fra andre idretter og kan lære av hverandre. Det knytter bånd mellom utøvere fra de ulike skiidrettene, sier Kristoffersen, som er en av alpinistene i gruppa. Han ser koblingen mellom ski og realfag.

– Ski har faktisk mye med realfag å gjøre. I alpint kan realfag for eksempel hjelpe meg med å regne ut hvilke krefter jeg har å gjøre med i en sving, sier 16-åringen, som går på alpinlinja ved Dønski videregående skole i Bærum.

Han skal vente til etter at han er ferdig med videregående skole for å se hva han skal studere videre og når han skal begynne med studiene.

– Det kommer an på hvor god jeg er når jeg er ferdig. Er jeg kommet med på et lag i regi av skiforbundet, kan det hende jeg venter noen år med å studere, sier han.

– Hva sa Johaug?

– Hun sa at hardt arbeid er det eneste som funker. Hun er en kul dame med mye humor, og humor er viktig når man driver med idrett, sier Kristoffersen.

Respekt

Therese Johaug er mentor for flere av utøverne i talentgruppa, og gir råd om trening og livet med idretten.

– Jeg synes det er givende og artig å dele egne erfaringer, og tipse om hva de bør og ikke bør gjøre når det gjelder riktig trening, mentale forhold og konkurranseforberedelser, sier Johaug til Teknisk Ukeblad.

– Hører de på deg?

– Ja, jeg har inntrykk av at de hører på meg. De har kanskje mer respekt for det utøvere som har oppnådd resultater sier, enn det foreldrene sier, sier Johaug.

Eldar Rønning er også blant mentorene til gruppa, mens Kjetil Andre Aamodt og Bente Skari er ambassadører for prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.