BYGG

Burde stilt strengere byggkrav

Pål Prestrud. CICERO
Pål Prestrud. CICERO Bilde: Scanpix
Trond Gram
27. jan. 2009 - 07:17

Trekløveret Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete fremhevet krisepakkens grønne profil da de presenterte den i Regjeringskvartalet mandag: Enova styrkes, investeringene til et teknologisenter for CO2-fangst på Mongstad dobles og klimaforskningen skal styrkes.

Cicero-direktør Pål Prestrud mener derimot regjeringen ikke tar hardt nok i og at regjeringens tiltakspakke kunne hatt et enda større klimafokus.

– Må sterkere lut til

– Skal regjeringens målsettinger om store kutt i de innenlandske utslippene nås innen 2020, må det mye sterkere lut til enn dette, sier Pål Prestrud.

Han viser til at regjeringen skal gjennomføre store investeringer i offentlig bygningsstruktur, og det kreves at disse skal følge de nye byggeforskriftene som skal gjelde fra 1. august.

– Svakt

– Dette er svakt. Vi vet at selv de nye byggeforskriftene er altfor svake i forhold til hva vi vil trenge, og regjeringen burde stille enda strengere krav til effektiv energibruk og fornybare energikilder i disse bygningene enn det som kreves i forskriften.

Prestrud er fornøyd med at regjeringen legger opp til en sterkere satsing på enøk og vindmøller og han synes det er positivt med mer penger til klimaforskning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.