BYGG

Bruker maskinlesing til å redusere utslipp

Digitaliserte og maskinlesbare produktdatablader gjør ombruk av gamle byggevarer og komponenter enklere. Et omfattende prosjekt i regi av byggenæringen er i startgropa – resultatene skal komme i 2021.

Kari Sandberg leder EBA, som er byggenæringens største bransjeorganisasjon. Nå tar hun digitalisering og maskinlesing i bruk for å redusere utslipp. I tillegg utfordrer hun myndighetene til å ta klimakrav inn i TEK.
Kari Sandberg leder EBA, som er byggenæringens største bransjeorganisasjon. Nå tar hun digitalisering og maskinlesing i bruk for å redusere utslipp. I tillegg utfordrer hun myndighetene til å ta klimakrav inn i TEK. Foto: Joachim Seehusen
27. des. 2020 - 20:00

Byggenæringen har vært ansett som en versting når det gjelder klimagassutslipp. På verdensbasis kalles byggenæringen for 40-prosentbransjen, mens i Norge står næringen for cirka 15 prosent av de årlige klimagassutslippene.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.