NYHETER

Bru og halvbru i Sarpsborg på anbud

En 73 meter lang bru i Sarpsborg er moden for utskifting. Nå skal den rives og erstattes med en ny. Det samme skal skje med en 50 meter lang halvbru. Interesserte entreprenører må gi anbud innen 15. mars.

Denne brua ser ikke så verst ut ovenfra, men den er i elendig forfatning og må vekk fra vegnettet. 15. mars er anbudsfristen for dem som vil rive den og bygge ny. (Foto: Google)
Denne brua ser ikke så verst ut ovenfra, men den er i elendig forfatning og må vekk fra vegnettet. 15. mars er anbudsfristen for dem som vil rive den og bygge ny. (Foto: Google)
22. feb. 2013 - 17:29

De to konstruksjonene er kjent som Spikerbukta bru og Alvimveien halvbru. De inngår i fylkesveg 557 som følger vestsiden av Glomma. Begge ligger like utenfor Sarpsborg sentrum. De ble bygd i mellomkrigstiden og er i så dårlig forfatning at Vegvesenet ikke ser noen hensikt i å flikke på dem.

Fylkesveg 557 blir stengt for gjennomkjøring rundt månedsskiftet mai/juni, og åpnes ikke igjen før de nye konstruksjonene er på plass i april neste år. Omkjøring vil skje på en kommunal veg.

Den gamle Spikerbukta bru har åtte spenn. Den nye får bare tre. I alle fire akser skal fundamentene stå på fjell. I tre av dem ligger fjellet to meter eller mindre under normalvannstand i Glomma. I den siste aksen ligger fjellet ca. 9 meter under.

Brua får en 7 meter bred kjørebane med to meter brede fortau på hver side. Vel 1 200 kbm betong vil gå med til å støpe den.

Halvbrua blir fundamentert med såle på fjell. Den vil ha form som en støttemur med utkraget gangbane på toppen. Ca. 240 kbm betong vil gå med til den.

Riving av de gamle konstruksjonene inngår i entreprisen.

Cowi har prosjektert både brua og halvbrua.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.