BRUER

Bru-belysning brukes til å støtte krigsherjede Ukraina

Sympatien til Ukraina og dets folk strømmer fra hele verden. Også brubelysning brukes nå for å minne om de grusomme krigshandlingene landet utsettes for.

Brutårnene på Øresundbrua er opplyst i Ukrainas blå og gule farger
Brutårnene på Øresundbrua er opplyst i Ukrainas blå og gule farger Foto: RITZAU SCANPIX/NTB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. feb. 2022 - 11:07

Med blå-gul belysning er store landemerker i flere verdensdeler brukt til sympatimarkeringer etter at Russland natt til torsdag startet et omfattende angrep mot Ukraina. Siden har russiske styrker rykket stadig dypere inn i landet.

På Øresundbrua, som går mellom byene Malmø og København i henholdvis Sverige og Danmark, var man raskt ut og skiftet sin belysning til de ukrainske fargene gult og blått. Bruforbindelsen som har en samlet lengde på 7 845 meter, ble åpnet 1. juli 2000 og har siden vært den eneste fastlandsfiorbindelsen mellom Europa og Skandinavia.

En annen bru som er opplyst i de ukrainske fargene i disse dager, er den 3,4 kilometer lange Samuel de Champlain Bridge, som går mellom bydelen Verdun i Montreal og forstadsbyen Brossard på sørsiden av byen.

Monterals mektige Samuel de Champlain bru markerer sin sympati med Ukraina ved å belyse brua opp i de ukrainske blå-gule farger. <i>Foto:  CHRISTINNE MUSCHI</i>
Monterals mektige Samuel de Champlain bru markerer sin sympati med Ukraina ved å belyse brua opp i de ukrainske blå-gule farger. Foto:  CHRISTINNE MUSCHI
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.