SAMFERDSEL

Brann i Sarpsborg stopper togtrafikken

Røyken fra brannen i et lagerbygg i Sarpsborg kan være svært giftig, opplyser politiet. Brannen fører til at togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden er stengt.

Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert.
Foto: Thomas Andersen / NTB
Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert. Foto: Thomas Andersen / NTB Foto: Thomas Andersen/NTB
29. jan. 2024 - 07:16

– Det har tatt fyr i et dekklager tilhørende lagerbygget. Dette medfører mye røyk som kan være svært giftig, skriver Øst politidistrikt på X , tidligere Twitter.

Beboere i området som er berørt av røyk ble bedt om å evakuere seg selv.

Politiet meldte om brannen klokken 04.51. Da brannmannskapene kom fram, sto lagerbygget i full fyr. På grunn av mye røyk og gnistregn, ble de nærmeste boligene evakuert. Politiet opplyser at det ikke er grunn til å tro det var folk i bygningen.

Rammer togtrafikken

Like før klokken 9 opplyser politiet til NTB at brannmannskapene har noenlunde kontroll på haugen med bildekk, men at det fortsatt brenner i selve hovedbygget.

Brannen fører blant annet til at det er stengt for trafikk på Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden. Bane Nor opplyser at de ikke vet hvor langvarig det blir, men at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

Les også

Uværet stenger veier og feiet ferge inn i butikk i Ålesund

Skole stengt

Riksvei 22 mellom Dondern og Hafslund var en periode stengt på grunn av brannen i lagerbygget, men ble like før klokken 9 åpnet for trafikk.

Ifølge NRK er også Hafslund barne- og ungdomsskole, som ligger rundt 600 meter unna det brennende bygget, stengt. Det samme er en nærliggende barnehage.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Det brant tirsdag morgen fortsatt i det nye badelandet som var under oppføring i fornøyelsesparken Liseberg i Göteborg. Dette bildet er fra mandag morgen.
Les også

Lisebergs nye storsatsing brant i over et døgn – en person savnet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.