OLJE OG GASS

BP-ansatte slipper drapstiltale etter Deepwater Horizon

11 kollegaer mistet livet.

En amerikansk domstol slår fast at de som var øverste ansvarlige om bord på Deepwater Horizon ikke kan tiltales for drap i henhold til amerikansk sjølovgivning.
En amerikansk domstol slår fast at de som var øverste ansvarlige om bord på Deepwater Horizon ikke kan tiltales for drap i henhold til amerikansk sjølovgivning. Bilde: Scanpix
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
12. mars 2015 - 08:44

Sjefrådgiver Robert Kaluza og boreleder Donald Vidrine hadde overoppsynet om bord på Deepwater Horizon-riggen da katastrofen inntraff 20 april 2010.

Begge var tiltalt for såkalt seaman's manslaughter på 11 kollegaer, som mistet livet i riggulykken. Nå har en amerikansk domstol frafalt denne posten i tiltalen, melder Reuters.

Se video: Her går det galt med oljebrønnene

– Grov uaktsomhet

Juryen opprettholdt dermed en kjennelse fra 2013, som slår fast at de to sitt ansvar på riggen ikke omfattet marine operasjoner, vedlikehold og navigasjon knyttet til et fartøy.

Tiltalen anklager de to for uaktsomt og grovt uaktsomt tilsyn med testing av brønnen i forkant av eksplosjonen, ifølge Reuters.

Les også: I dette prosjektet ville epost og Excel ha skapt kaos

3,2 millioner fat olje

I januar ble det klart at boten som BP må betale for utslippet i Mexicogulfen, kan bli betydelig lavere enn selskapet opprinnelig fryktet.

En føderal dommer i New Orleans satte da grensen for boten på 13,7 milliarder dollar, ifølge Stavanger Aftenblad.

Dommeren slo fast at utslippet var på 3,2 millioner fat olje, som var mer enn selskapet hevdet og mindre enn amerikanske myndigheter hevdet. De hevdet henholdsvis at utslippet var på 2,4 millioner fat og 4,2 millioner fat.

Selskapet avventer nå en kjennelse fra en føderal domstol i New Orleans angående bøter for brudd på amerikansk miljølovgivning.

Les også:

Skal passe på oljebransjen - eier Statoil-aksjer for millioner

Kraftselskapet slet med å finne ingeniører - nå strømmer de til fra oljebransjen

Vi bruker mer og mer olje: Slik vil ekspertene snu trenden  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.