INDUSTRI

Bosch satser på elbiler

26. aug. 2008 - 07:07

Tyske myndigheter har nå gitt klarsignal for etableringen av selskapet SB LiMotive Co. Ltd.

Bak det noe kronglete navnet skjuler det seg et spennende samarbeid mellom to industrigiganter innenfor blant annet bildeler og elektronikk, nemlig Bosch og Samsung.

Starter i neste måned

SB LiMotive skal produsere litium-ionbatterier til hybrid- og elbiler.

Robert Bosch GmbH og Samsung SDI eier halvparten av selskapet hver. Oppstart er planlagt i løpet september, og partene har satt av om lag to milliarder kroner til å bygge opp produksjonsanlegget.

– Målet er å utvikle og deretter serieprodusere høyeffektive litium-ionbatterier for bilindustrien innen 2011, heter det i en pressemelding fra Bosch og Samsung.

Hybridleverandør i dag

Samsung er allerede i dag produsent av litiumbatterier til småelektronikk, mens Bosch lenge har levert hybridteknologi med sitt elektroniske start/stopp-system (se bilde).

Som TU.no tidligere har skrevet, anslår Bosch at den tradisjonelle forbrenningsmotoren vil dominere veiene i 20 år ennå. Når de nå satser på batteriteknologi, trekker de paralleller til ABS-bremsene de utviklet for 30 år siden.

Også ABS krevde tunge investeringer både under utvikling og i årene som gikk før systemet ble allemannseie og det betalte seg for Bosch, påpeker selskapets sjef for batteriutvikling, Joachim Fetzer.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.