Bømlopakken klar for Stortings-behandling: Nedskalert til fem prosjekter

Regjeringen har lagt fram proposisjon om en revidert Bømlopakke. Den reviderte pakken har en kostnadsramme på 665 millioner kroner, som vil bety at dagens bomstasjoner blir stående i 15 år.

Pakken som blir lagt fram i dag har en ramme på 665 millioner kroner. Av dette er 494 millioner kroner finansiert med bompenger.
Pakken som blir lagt fram i dag har en ramme på 665 millioner kroner. Av dette er 494 millioner kroner finansiert med bompenger. Foto: Samferdselsdepartemnetet
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. okt. 2021 - 13:00

En slik ramme vil muliggjøre utbygging av tre fylkesveiprosjekter, samt noen mindre utbedringsprosjekter i Bømlo kommune om det blir penger igjen til det.

– Vestland fylkeskommune og Bømlo kommune har ønsket at flere av veiprosjekteme i Bømlopakken skal bygges ut. Etter ekstern kvalitetssikring og en ny lokal gjennomgang av pakken, kan regjeringen nå legge fram en revidert Bømlopakke i tråd med framlegget fra de lokale myndighetene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Den reviderte Bømlopakken ble i dag lagt fram for Kongen i statsråd, og skal nå behandles i Stortinget.

665 millioner kroner i revidert pakke

Den opprinnelige pakken fra 2008 inneholdt tolv veiprosjekt. På grunn av kostnadsøkninger stod det fem prosjekter igjen som det ikke ville være muglig å bygge ut med de økonomiske midlene som var stilt til rådighet.

Pakken som blir lagt fram i dag har en ramme på 665 millioner kroner. Av dette er 494 millioner kroner finansiert med bompenger. Midlene i den reviderte Bømlopakken kommer på toppen av de om lag 1,5 milliarder kronene som som allerede er brukt i den opprinnelige Bømlopakka.

Bompengene som blir innkrevd vil gå til å bygge veier i den reviderte pakka og til nedbetaling av gjeld. Det er lagt til grunn at tre prosjekter skal bygges ut. Om det da er flere penger igjen, kan ytterligere tre prosjekter bli vurdert.

Bompengeinnkrevingen startet i 2013 og skulle vare i 15 år. Nå vil den vare fram til 2037.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.