Bømlo er årets trafikksikkerhetskommune 2021

Samferdselsdepartementet deler i år ut trafikksikkerhetsprisen "Årets trafikksikkerhetskommune " for tiende året på rad.

Samferdsleminister Knut Arild Hareide overrakk fredag 6. august den nasjonale trafikksikringsprisen til Bømlo kommune. Fra venstre: Jannicke Bergesen Clarke, leder i hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Vestland fylkeskommune; Jon Askeland, fylkesordfører; Sammy Olsen, ordfører i Bømlo kommune; Knut Arild Hareide, samferdsleminister.
Samferdsleminister Knut Arild Hareide overrakk fredag 6. august den nasjonale trafikksikringsprisen til Bømlo kommune. Fra venstre: Jannicke Bergesen Clarke, leder i hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Vestland fylkeskommune; Jon Askeland, fylkesordfører; Sammy Olsen, ordfører i Bømlo kommune; Knut Arild Hareide, samferdsleminister. Foto: Frøydis Tornøe/Samferdsledepartementet)
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. aug. 2021 - 08:41

Prisen er på en million kroner, og blir gitt til en kommune som har utmerket seg med godt lokalt trafikksikkerhetsarbeid.

– Kommunen har i en årrekke jobbet bredt og systematisk i sitt arbeid for bedre trafikksikkerheten. Kommunen er et godt forbilde og viser at målrettet innsats over tid gir gode resultater. Jeg er stolt av den jobben hjemkommunen min gjør på dette området, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I begrunnelsen for tildelingen heter det at Bømlo kommune har over lang tid arbeidet målrettet med trafikksikkerhetsarbeidet, med dedikerte personer som jobber med dette. Kommunen ble godkjent som Trafikksikker kommune i 2017 og godkjent på nytt i 2020. Bømlo kommune har en revidert trafikksikkerhetsplan som gjelder for perioden 2020 - 2024.

De har også innlemmet FNs bærekraftmål i trafikksikkerhetsplanen på en forbilledlig måte. Kommunens nettsider gir en god oversikt over trafikksikkerhetsarbeidet, og er i tillegg lett tilgjengelig. Dette viser at trafikksikkerhet er et område kommunen prioriterer høyt.

Det er Statens vegvesen som administrerer søknadsprosessen, og det er fylkeskommunene som foreslår kandidater til prisen. I år mottok Statens vegvesen ti forslag til kandidater.

Juryen består av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Veitilsynet, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.