LUFTFART

Boeing forventer lavere salg av fly

Den amerikanske flyprodusenten Boeing tror etterspørselen etter nye fly de neste 20 årene vil bli lavere enn de tidligere har anslått.

Lavere forventninger til økonomisk vekst gjør at Boeing justerer ned prognosene for flysalg de neste 20 årene.
Lavere forventninger til økonomisk vekst gjør at Boeing justerer ned prognosene for flysalg de neste 20 årene. Foto: AP
17. juli 2022 - 09:46

I en prognose for de neste to tiårene skriver Boeing at etterspørselen trolig vil være høy i den første perioden. Fram til 2031 tror selskapet at verdens flyprodusenter vil lever 19.575 nye passasjer- og transportfly.

Det er flere fly enn de anslo i for, selv om fjorårets tall inkluderte 710 fly til russiske flyselskaper.

På den annen side har Boeing kuttet estimatet for 20-årsperioden fram til 2041 – i motsetning til hovedkonkurrenten Airbus. Boeing tror nå at den globale etterspørselen vil ligge på 41.170 fly i denne perioden. Det er nesten 2.500 færre enn i fjor, da anslaget var 43.610 fly.

Endringen er basert på lavere vekst i verdensøkonomien og at markedet kommer til å være mer mettet på 2030-tallet. I tillegg gjør sanksjoner mot Russland at vestlige produsenter ikke kan levere fly dit.

Belgia er blant landene som har lovet Ukraina F-16-fly. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten), Belgias statsminister Alexander De Croo og forsvarsminister Ludivine Dedonder på en flybase ved Brussel tirsdag denne uka.
Les også

Lavrov mener vestlige F-16-donasjoner er atomsignal

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.