MOTOR

BMWs lynkjappe elbilvisjon

16. sep. 2009 - 07:35

FRANKFURT: BMW Vision EfficientDynamics er navnet på den ladbare hybriden den tyske bilgiganten viste fram for første gang på årets bilmesse i Frankfurt.

Effektivitet for nå

BMW har flere hybrider som er klare for veien allerede nå; de såkalte ActiveHybrid-variantene av X6 og 7-serie. Dette er imidlertid parallellhybrider som ikke kan lades.

Plug-in-hybriden BMW Vision er fortsatt en konseptbil som har mange år før den når bilforhandlerne.

– Dette er vår spennende framtidsvisjon. Men allerede nå bruker vi mye av den samme teknologien til å utvikle stadig mer effektive biler. BMW ActiveHybrid 7, for eksempel, er raskere enn en BMW 750, men bruker 15 prosent mindre drivstoff. Vår nye 320d EfficientDynamics Edition har 163 hestekrefter, men bruker likevel bare 0,41 liter på mila og slipper ut kun 109 gram CO2 per kilometer, fortalte BMW-direktør, dr.-ing. Norbert Reithofer, under presentasjonen.

Under fem sekunder

BMW Vision kombinerer en 3-sylindret, 1,5-liters turbodiesel med to elektromotorer, og har en samlet effekt på hele 356 hestekrefter.

Ettersom motorene har under 1,4 tonn å drasse på, gir det hybriden egenskaper som kan matche produsentens egen benchmark, M3.

0-100 km/t oppgis til 4,8 sekunder, mens toppfarten er begrenset til 250 km/t. Li-polymerbatteriene skal holde til 50 km på ren eldrift, mens den totale rekkevidden er hele 70 mil.

I motsetning til en sammenlignbar plug-in-hybrid som Fisker Karma, har BMW Vision også forbrenningsmotoren koblet til drivlinja. Drivstofforbruket oppgis til 0,376 l/mil, med et CO2-utslipp på 99 g/km.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.