BMO leder i Region øst og midt

BMO Entreprenør ligger an til å skaffe seg kontrakter på bruvedlikehold i Region øst og midt til en samlet verdi på over 50 millioner kroner. I sør leder CC4 Montasje.

Viaduktene på Nærøysundbrua ved Rørvik i Nord-Trøndelag har utvidet seg på grunn av vanninntrenging etter alkaliereaksjoner. Det fører til at fugene låser seg. Den som får vedlikeholdskontrakten, må reparere denne skaden.
Viaduktene på Nærøysundbrua ved Rørvik i Nord-Trøndelag har utvidet seg på grunn av vanninntrenging etter alkaliereaksjoner. Det fører til at fugene låser seg. Den som får vedlikeholdskontrakten, må reparere denne skaden. Bilde: Anders Haakonsen
Anders Haakonsen
8. apr. 2016 - 08:16

Det største oppdraget gjelder bruene i Nord-Trøndelag. For å vedlikeholde dem i to år vil BMO ha 35,6 millioner. Consolvo vil ha 36,8 mill., og Visinor vil ha 37,8 mill.

Øvrige som har meldt sin interesse for jobben er Mesta (40 mill.), Nordasfalt (40,1 mill.) og Brumaling (52,8 mill.).

For å vedlikeholde bruene i Hedmark og Oppland vil BMO ha 15,3 mill., Visnor 15,7 mill., Consolvo 16,1 mill. og Mesta 20,2 mill.

På Sørlandet har CC4 Montasje en klar ledelse. 16,8 mill. vil dette firmaet har for å vedlikeholde bruene i Aust- og Vest-Agder. Konkurrentene er BMO Entreprenør (20,1 mill.), NCC Roads (22,2 mill.) og Consolvo (24 mill.).

Kontraktene i Region øst og sør gjelder mindre vedlikeholds- og reparasjonsarbeid på bruene. Mer omfattende arbeid på en enkelt bru vil bli utlyst som en egen kontrakt.

I Nord-Trøndelag hvor det er flere hengebruer, blir det en del maling av ståloverflater. Det blir også mye reparasjoner av skader på betong som følge av alkaliereaksjoner.

Kontrakten i Agderfylkene gjelder årene 2016 og 2017, i Nord-Trøndelag gjelder kontrakten i to år fra den blir underskrevet, og i Hedmark og Oppland gjelder den til 31 mai 2018. Vegvesenet har opsjon på å forlenge den siste kontrakten med et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.