BMO Elektro fikk medhold

BMO Elektro fikk medhold også i Borgarting lagmannsrett i krangelen om tildeling av en seksårig elektrokontrakt i Hordaland.

Lagmannsretten kom under tvil fram at Vegvesenet ikke kan inngå kontrakten med andre firmaer før saken er blitt prøvd i en ordinær rettssak.
Lagmannsretten kom under tvil fram at Vegvesenet ikke kan inngå kontrakten med andre firmaer før saken er blitt prøvd i en ordinær rettssak.
Bjørn Olav Amundsen
11. apr. 2016 - 13:11

Saken er omtalt i Våre Veger nr. 2-2016. BMO mener at de skulle fått kontrakten, og fikk medhold i det i første instans. Vegvesenet anket.

Lagmannsretten kom under tvil til at forføyningen opprettholdes – altså at Vegvesenet ikke kan inngå kontrakten med andre firmaer før saken er blitt prøvd i en ordinær rettssak. BMO fikk frist til 1. mai 2016 med å reise søksmål. Motparten ble dømt til å betale 113.000 kroner i saksomkostninger.

Bakgrunnen er denne: Vegvesenet ga først den seksårige elektrokontrakten i Hordaland til den forholdsvis nystartede entreprenøren BMO Elektro, som hadde gitt et anbud på 232 millioner kroner. Konkurrenten BKK Nett med et anbud på 265 millioner klaget på avgjørelsen, og Vegvesenet ombestemte seg. Da gikk BMO til retten tidligere i år og krevde kontraktsinngåelsen stoppet – og fikk medhold.

Tvisten går på om BMO oppfylte kvalifikasjonskravene i konkurransen. Innebærer avvisningen av BMO en endret skjønnsutøvelse fra Vegvesenets side, eller var det en riktig og pliktig korrigering av forutgående lovlig tildeling?

Første rettsinstans kom til at Vegvesenet har stilt riktige og grundige kvalifikasjonskrav til BMO, i henhold til konkurransegrunnlaget. BMO har sannsynliggjort at de kan oppfylle kravene, selv om de er et nystartet firma. Vegvesenet har skjerpet kvalifikasjonskravene i ettertid, etter klagen fra BKK, og det har Vegvesenet ikke adgang til. Lagmannsrettens betyr altså at denne kjennelsen opprettholdes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.