ELFLY

Bjørn Kjos kaller regjeringens elfly-satsing sløsing med penger

PR-jippo, mener Kjos.

Solvik-Olsen og Falk-Petersen i Pipistrel-flyet.
Solvik-Olsen og Falk-Petersen i Pipistrel-flyet. Foto: Eirik Helland Urke
21. juni 2018 - 07:16

Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener det er feil av regjeringen og Avinor å bruke penger på elfly. – Gi heller pengene til UNICEF.

Det sier flygründeren til NRK.

Regjeringen har gitt Avinor i oppdrag å utvikle et program som skal legge til rette for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart. Mandag fant Norges første testflyging sted på Gardermoen.

Kjos er ikke nådig i sin kritikk og mener Norge sløser bort penger og på det han kaller «PR-jippoer».

– Det er jo det norske folk som betaler for disse PR-jippoene. Det gir jo ikke noen mening. Gi heller pengene til UNICEF eller noe, sier han.

Ikke mot elfly

Norwegian-sjefen påpeker at han ikke er imot elfly, men mener at det ikke er styresmaktenes jobb å utvikle det og mener teknologien hører fremtiden til.

– I et perspektiv på 30 til 50 år har jeg tro på elfly. Det er ikke Avinor eller samferdselsministeren som burde holde på med dette, men store flyprodusenter som Boeing og Airbus. Og såpass kjenner jeg til Boeing at jeg vet at denne teknologien ikke eksisterer i dag, sier han til NRK.

– Det viktigste er ikke å bruke masse skattepenger å betale Boeing, Airbus eller andre for å utvikle teknologien og disse flyene, men hvordan vi skal lage et system for at Widerøe eller andre kan ta dette bruk en gang, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til E24 mandag under testflygingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.