Hæhre får kontrakt til 1,8 milliarder

Hæhre Entreprenør skal utvide E6 fra to til fire felt mellom Kolomoen og Arnkvern i Hedmark. Strekningen er 19 km lang. Kontraktsummen blir 1,812 milliarder kroner.

Bilde: Statens vegvesen
REDAKSJONEN VÅRE VEGER
30. mai 2017 - 13:57

Kontrakten er en totalentreprise med prosjektering og utbygging, drift og vedlikehold. Dette er den andre entreprisekontrakten mellom Nye Veier og BetonmastHæhre. Rambøll er med som rådgiver på prosjektering.

Konkurransen ble utlyst i september i fjor. 7 søkerer ønsket å bli prekvalifisert. Søkerne ble grundig evaluert, og fire tilbydere ble med videre i prosessen: AF Gruppen, NCC Norge, Hæhre Entreprenør og Roadbridge Aibel joint venture. Den siste valgte å ikke levere anbud.

- BetonmastHæhre er valgt fordi de er best på fem av seks kriterier: pris, miljøhensyn, HMS, arbeidsmiljø, tekniske løsninger og gjennomføring. NCC Norge AS var tett bak, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i E6 Mjøsregionen.

Signering av kontrakten er planlagt 12. juni. Strekningen Kolomoen–Kåterud åpnes sommeren 2019. Et år senere blir strekningen Kåtrud-Arnkvern ferdig. Ytterligere et år senere får E6 fire felt mellom Arnkvern og Molelv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.